Ikke noe tittelforsvar for Aronsen

SLÅTT UT: Christian Aronsen får ikke muligheten til å forsvare fjorårets seier i det svenske match-mesterskapet. Både han og Cecilie Lundgreen ble slått ut første runde. (Foto: Christian Døvle)

Det blir dessverre ikke noen gjentagelse av fjorårets seier i det svenske mesterskapet i match for Christian Aronsen. Også Cecilie Lundgreen er slått ut av turneringen.

Fjorårets utgave av det svenske mesterskapet i match ble av det dramatiske slaget. Christian Aronsen hadde tatt seg helt til finalen etter å ha levert solid spill hele uken, og skulle siste dag begi seg ut i match mot veteran og forhåndsfavoritt Tony Edlund. Edlund puttet som en gud hele finalen, og Aronsen lå bak store deler av runden. På det 16 hullet var det dormie, og nordmannen hadde kniven på strupen, vel vitende om at han måtte vinne de to avsluttende hullene for å ta konkurransen til sudden death playoff. Det klarte han, og på det tredje omspillshullet var norske seier i det svenske match-mesterskapet et faktum.

 I dag var han i gang igjen, denne gang mot Halmstad Golfklubbs Jonas Pettersson i første runde (16-delsfinale). Og nok en gang skulle det bli en jevn match - duellen ble ikke avgjort før det siste hullet, og det endte til slutt med 1&0-seier til Grønmo-golferen. Senere på ettermiddagen var det duket for åttedelsfinale mot Niklas Bruzelius, men dessverre for Aronsen måtte han til slutt se seg slått av svensken med 2&0. Dermed må han pakke sakene allerede etter første dag av turneringen, og det samme må den eneste norske som stilte til start i kvinneklassen. Cecilie Lundgreen tapte sin åpningsmatch 3&1 mot Hanna-Leena Ronkainen fra Finland. 

Dagens største seier var det Jens Dantorp som stod for. Han beseiret Andreas Johansson hele 8&6. Christian Aronsen var forøvrig den eneste nordmannen som spilte turneringen, akkurat som i fjor. Resten av startfeltet er fra Sverige. I kvinneklassen er feltet noe mer internasjonalt, med fem finner, tre dansker og en amerikaner i feltet.

Turneringen avsluttes torsdag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.