Ikke plaget av USA-spill

KAPTEIN: Jose Maria Olazabal har mye å gjøre det nærmeste året i forhold til Ryder Cup 2012. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

USA eller Europa - det spiller ingen rolle for Ryder Cup-kaptein Jose Maria Olazabal.

Det har vært mye snakk om den europeiske dominansen i verdensgolfen de siste årene. Europa vant Ryder Cup, europeiske spillere har vunnet de fleste majorturneringene de siste årene, og flere av de beste europeiske spillerne har takket nei til å tjene sine golfpenger på den amerikanske PGA-touren. De vil heller spille i Europa.

Men når Ryder Cup-poengene igjen skal samles inn på golfbanene rundt omkring, er det noen som begynner den jakten i USA og i FedExCup-sluttspillet. Det gjelder blant annet for en spiller som Luke Donald, i øyeblikket verdens beste golfspiller. Olazabal har ikke noe ønske om at de beste europeiske spillerne helst burde begynt RC-jakten i litt mer hjemlige trakter.

- Jeg tror det er bra for dem der borte, fordi hvis du spiller bra i løpet av de tre neste ukene, så har du gjort deler av jobben for å komme med på Ryder Cup-laget. Jeg er sikker på at Ryder Cup vil ligge i bakhodene deres, og at de vil prøve så godt de kan å sikre seg poeng for Ryder Cup i tillegg, sa Olazabal onsdag.

Av de 12 spillerne han skal ha med seg på laget, kommer fem fra en verdenspoeng-tabell, fem kommer fra en liknende europeisk en, mens den blide spanjol har anledning til å plukke ut to wild cards selv. Verdenstoer Lee Westwood, US Open-vinner Rory McIlroy, Open-mester Darren Clarke og Martin Kaymer begynner sine kamper om en plass på laget i denne ukens European Masters i Sveits.

- Jeg tror du trenger både erfaring og ungdommelig blod i laget. Lee og Darren vet hva det handler om, så de kan dele sin erfaring med de yngre gutta. Og de yngre gutta har ingen problemer med å spille aggressivt og gjøre en hel haug med birdies. Rory og Martin har slått i majors i amerikanernes egen hage, og de har allerede deltatt i Ryder Cup. Det er en fantastisk kombinasjon.

McIlroy sa onsdag at han ennå ikke har bestemt seg for om han vil gå for Race to Dubai poeng eller FedexCup-poeng - eller begge - neste sesong.

- Jeg er ikke i tvil om at Rory vil komme på laget uansett. Han har spillet til å slå hvem som helst, sier Olazabal.

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.