- Ikke som jeg håpet på

IKKE PÅ TOPP: Losbys egen Peter Kaensche fikk det ikke helt til å stemme under siste dag av Nordea Masters, til tross for at han reddet seg ut av problemene her på hull 18. Foto: Tom Erik Andersen

Peter Kaensche & co fikk stryk av svenskene i Nordea Masters på Losby.

Tolv svenske flagg på toppen av resultatlisten. Det ble fasiten da Nordea Masters ble avsluttet på Losby torsdag ettermiddag.

- Dette gikk jo ikke helt som jeg håpet på, innrømmer hjemmespilleren Peter Kaensche.

Losby-proffen var på forhånd den største norske favoritten. Kaensche lå da også godt an etter en sterk 69-runde onsdag, men med en sisterunde tre over par (75 slag) endte han +2 totalt og helt nede på delt 21. plass.

- Jeg slo i vannet på åtteren da jeg følte at jeg måtte begynne å angripe. Den feilen ble etterfulgt av noen flere, og mot slutten ble det bare tungt. Jeg gikk ut for å vinne her i dag. Da jeg ikke kunne det lenger, spiller det mindre rolle om jeg blir nummer 15 eller 40, sier Kaensche.

Nordea Masters var den første og siste profesjonelle turneringen på norsk jord denne sesongen. Turneringen skulle egentlig vært avviklet på Miklagard, men da forholdene ikke var på topp der, ble den flyttet til Losby. Og vakre Østmork sto nok for den beste norske prestasjonen i løpet av de tre dagene. Banen var i fin forfatning, og viste seg som en god test for spillerne på Nordea-touren.

Bare ti spillere kom seg under par på de tre rundene. Svenske Marcus Palm fra Kungsbacka GK storspilte, endte -9 totalt, og vant turneringen tre slag foran landsmannen Mats Pilö.

Derfra var det "Svensk Alt Sammen"  med totalt 17 svensker blant de 20 fremste.

Den unge amatøren Ole Berge Ramsnes fra Stavanger GK ble beste nordmann på delt 12. plass etter en sisterunde ett slag under par. På samme plassering endte Ofeigur Johann Gudjonsson fra Arendal.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.