Imponerende 2. plass til Børsheim

PÅ PALLEN. Knut Børsheim tok en flott 2. plass under Kazakhstan Open. Foto: Christian Døvle)

Knut Børsheim klatret en plass opp fra gårsdagens runde, og kunne innkassere årets beste plassering i Challenge Touren.

Runde 4

Det ble en stor dag, sett med norske golf-øyne da Børsheim kapret 2. plassen søndag ettermiddag. Etter å ha ligget i teten de siste rundene, klarte nordmannen å bite seg fast den siste og avgjørende runden. Det var ikke uten dramatikk. Børsheim var langt oppe og nede under søndagens runde.

Lovende start, tøff avsluttning

Fana-spilleren fikk en god start på den siste runden under Kazakhstan Open. De første ni hullene besto av par og tre birdier. Men berg-og-dalbanen startet først de siste ni hullene. På hull 10, fikk Børsheim en nydelig eagle (par 5 hull). Da lå nordmannen likt med lederen Tommy Fleetwood. Likevel dukket dagens første og andre bogey opp på hull 11 og 12, før en ny birdie kom på hull 13.

Børsheim skapte mer spenning på hull 15, da nok en bogey ble trukket opp av hatten. Men en birdie på hull 17 ga litt pusterom til utfordrerne bak. På avsluttingshullet måtte Børsheim igjen slå et slag over par. Heldigvis for nordmannen, satte Bernd Ritthammer en rutinemessig par, og kom et slag bak Børsheim sammenlagt. Etter å ha sikret 2. plassen kunne Børsheim puste lettet ut.

- Jeg er veldig glad med hvordan jeg har spilt denne uken. Jeg er glad for at Tommy (Fleetwood) satte en birdie-putt på det siste hullet, for da betydde ikke den siste bogeyen min så mye til slutt, for da vil jeg ikke angre så mye. Jeg prøvde å angripe pinnen og jeg trodde jeg hadde slått et bra slag, men kanskje adrenalinet slo til og tok med ballen i en sandbunker. Det er en av tingene jeg er sikker på at jeg vil lære fra til neste gang jeg er i samme posisjon, forklarer nordmannen til europeantour.com. Børsheim sier videre at de niste ni hullene var ekstra tunge.

- Jeg var veldig nervøs på de siste ni hullene, og gjorde noen dumme bogeys,  men jeg kom inn til par så det var ikke sånn at jeg kastet bort turneringen. En 2. plass her er bedre å vinne i mange andre turneringer, så dette ga stor fart på rangeringsposisjonen min, sier en glad Børsheim.

Med dagens 69-runde, kan Børsheim smile litt ekstra neste gang han sjekker nettbanken. Dagens 2. plass ga Fana-spilleren 44.000 euro, rundt 330.000 norske kroner. Nå er han oppe på en 18. plass på Order of Merit-listen.

Satte press på vinneren

Vinneren av turneringen ble engelskmannen Tommy Fleetwood (-15), kom kun to slag foran Børsheim. Fleetwood følte presset fra Børsheim.

- Knut kom etter meg allerede fra starten, og satte meg under press, så jeg er veldig fornøyd med måten jeg taklet det på. Jeg har vært i denne situasjonen flere ganger før uten og greie det, så få gjort jobben i den største turneringen vi spiller var ganske spesielt. Jeg har spilt ganske godt hele uken, så jeg føler jeg fortjener denne seieren, forteller Fleetwood etter den siste runden.

 

Runde 3

Etter gårsdagens prestasjon, ble det tøft for Børsheim å kopiere samme resultat. Dagens runde gikk Fana-golferen kun et slag under par. Et godt og lovende resultat for sammendraget, men den svakeste runden for Børsheim så langt i turneringen.

Børsheim fikk en bogey rett i fleisen på første hull, men greide å beholde roen. På hull 3 og 6 fikk nordmannen kontroll på regnskapet med to birdies. En ny birdie kom det på hull 10 og Børsheim lå to slag under par. Om Børsheim er overtroisk er usikkert, men på hull 13 kom dagens andre bogey. Banens lengste hull (på 540 meter) ga problemer for det norske håpet. Hull 16 ga en ny birdie, før det avsluttende hull 18 ga en bogey.

Dermed er det kun irske Simon Thornton (-11) og engelske Tommy Fleetwood (-13) som må beseieres under morgendagens siste runde av Kazakhstan Open.

Børsheim (-10) ser ut til å kopiere eller forbedre Marius Thorps resultat under Kazakhstan Open i fjor. Da havnet Thorp på en delt 7. plass, 14 slag under par.

 

Runde 2

Børsheim lå på delt 20. plass etter torsdagens åpningsrunde, med kun fire slag opp til teten. Fredag leverte han en knallrunde på 65 slag, syv under par. Sammen med engelskmannen Sam Walker var dette dagens laveste runde i feltet i Kazakhstan, og Fana-golferen er nå oppe på en knallsterk andreplass. Han har kun to slag opp til irske Simon Thornton i tet, takket være hans syv birdies og 11 par. Han har nå et optimalt utgangspunkt for å gjøre karrierebeste på Challenge-touren. Hans beste plassering er en 31. plass, som han fikk i Acaya Open i Italia i juli.

Børsheim, som begynte runden på banens siste ni, åpnet med tre strake par, før birdieracet virkelig skulle begynne. På det fjerde hullet skulle det bli birdie, tett etterfulgt av en par, før han deretter gjorde tre strake birdies fra det 6. til det 8. hullet. På hull 10 og 13 skulle det bli to nye birdies, før han avsluttet runden med ytterlige en birdie etter å ha gjort fire par. Og han hadde enda mer å gå på, med tanke på at han "kun" gjorde par på to av par 5-hullene.

En seier i Kazakhstan vil bety at Børsheim for alvor melder seg på i kampen om å sikre Europa Tour-kortet neste sesong. Han kvalifiserte til turneringen gjennom et wild card, og er i skrivende stund på 161. plass på pengelisten med 3 861 innspilte euro. Holder han trykket oppet vil han gjøre et tigersprang opp pengelisten, og en eventuell seier vil være verdt 64 000 euro. Skulle det skje vil han bli den første norske vinneren på Challenge-touren siden Paul Nilbrink vant Norwegian Open i 2000. Totalt har Norge fire vinnere på Challenge-touren.

Espen Kofstad har også vært i aksjon denne uken, men må dessverre pakke sakene og reise hjem tomhendt. Med sine 71 slag fredag (-1) bedret han gårsdagens runde med tre slag, men det var likevel ikke nok. Han endte til slutt en over par, ett fattig slag bak cutgrensen.

Så gjenstår det å se hvor kostbart det blir når pengene skal telles opp på slutten av sesongen.

 

 

Runde 1

Etter en 12 dagers pause er Challenge-touren omsider tilbake, og spillerne er denne uken i aksjon på Nurtau GC i Almaty i Kazakhstan. Det er nok Espen Kofstad de fleste nordmenns øyne nok er rettet mot denne uken, når han i Kazakhstan Open forsøker å sikre en topplassering som kan ta ham til trygg grunn på Challenge-tourens pengeliste før sesongslutt. Men etter første runde er det bergenseren Knut Børsheim som har fått den beste starten av de to nordmennene. 

Børsheim ligger på delt 20. plass etter åpningsrunden, etter å ha levert en runde på 70 slag, to under par. Det er veldig jevnt i toppen, og han deler 20. plassen med hele 11 andre spillere. Han har kun to slag opp til de syv spillerne som okkuperer fjerdeplassen, og fire slak opp til finske Antti Ahokas i tet. Børsheim hadde en bra start på runden med to birdies på de fire første hullene. Derfra skulle han gjøre ytterlige to birdies, samt to bogeys og resten par.

Fire slag bak ham finner vi Kofstad, som ikke kan si seg fornøyd med sin 74-runde som gir delt 82. plass. Det manglet ikke på birdies, fire ble det totalt, men seks bogeys er dessverre litt for mange til at han kunne score lavt. Nå er han avhengig av å heve spillet sitt fredag om han skal få kroner i kassa denne uken. Det er de 60 beste som klarer cuten på Challenge-touren, og i skrivende stund ligger denne på par. Spesielt kjipt ville det være å misse cuten etter en så lang reise, så da krysser vi fingrene for at 24-åringen fra Losby gjør jobben imorgen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.