Imponerer i EM

IMPONERER: Guttelaget imponerte med sjetteplass etter de to innledende rundene av lag-EM i Tyrkia. Ventura var best av alle. (FOTO: NGF/Steinar Torvbråten)

Kristoffer Ventura og guttelaget imponerer stort under lag-EM for gutter i Tyrkia.

Tirsdag spilte han en tre under par-runde, i dag klinket han til med sju under par og dagens beste runde av alle. Det sendte ham rett i tet, to slag foran engelske Chris Lloyd. 

- Vanvittig bra. Helt rått å ta den individuelle seieren som 95-modell. Mektig imponerende, sier sportssjef i NGF, Frode Scheie. 

Fire av de norske spillerne forbedret scoren sin kraftig fra dag en. Andreas Gjesteby gikk en 72-runde, etter 78 tirsdag. Mathias Schjølberg forbedret seg med tre slag, til en 72-runde og Mikkel Andresen gikkk fra 83 tirsdag til 73 i dag. Ventura og resten av det norske guttelaget har dermed tatt seg videre til A-puljen, og skal spille kvartfinale torsdag. 

- En glimrende jobb av hele laget, skryter Scheie. 

 

På god vei

Kristoffer Ventura kom til Norge for fire år siden sammen med familien sin. Allerede som treåring hadde han bestemt seg for å bli golfspiller, og han var bare sju år da han vant en stor golfturnering for barn i USA. 

- Målet er å spille profesjonelt, og leve av golf. Jeg skal jobbe hardt for å  komme dit, sa Ventura til Norsk Golf nylig. 

Han liker å trene, og vet at det tar tid for å bli blant de beste. Slik det ser ut nå er Ventura på god vei allerede. 

 

Jenter, herrer og damer

I herrenes lag-EM gikk det ikke like bra i dag. Laget falt ned til 13.plass, selv om Espen Kofstad ble nummer fire, to under par totalt. Laget er 24 slag over par, Danmark vant de innledende rundene fem under. Norge får dermed ikke være med å kjempe om medaljene,men skal spille om plasseringene 9-16.

Heller ikke jentelaget klarte å komme seg oppover på lista, de endte på 14.-plass 42 slag over par. 

Damelaget skuffet noe ettersom målsetningen var å forbedre åttendeplassen fra i fjor. Nå får ikke laget være med å spille om medaljene, men må ta til takke med 1å spille om plassene 9-16.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.