- Ingen garanti for Tiger

PÅ VEI TILBAKE: Det er tegn som tyder på at Tiger Woods nærmer seg god, gammel form. (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

Corey Pavin vil ikke garantere Tiger Woods fem kamper i Ryder Cup.

I neste måned er det Ryder Cup, en turnering verdens beste golfspiller har hatt vekslende hell og lykke i. 11 poeng er det blitt av 25 mulige, og med tanke på hvordan Tiger har spilt i år, er han på langt nær noen sikker poengplukker. Kanskje til og med tvert imot.

Og det er derfor USAs kaptein Corey Pavin ikke vil garantere Tiger noen plass i alle kampene laget skal spille mot Europa på Celtic Manor i begynnelsen av oktober.

Alle likt
- Jeg kommer til å behandle alle spillere likt. Målet er å vinne Ryder Cup, og hvis jeg vurderer det til at Tiger skal spille fem kamper, eller fire eller tre, så er det mitt privilegium som kaptein, sier Pavin til BBC Radio.

Han legger til:

- For meg handler det om hvordan han spiller golf. Det er min bekymring når det gjelder Ryder Cup.

Woods, som har 14 majorseire å se tilbake på i karrieren, men ingen PGA-titler denne sesongen, har vunnet tre av sine fem singelkamper, men bare sju av 20 kamper i enten foursome eller fourball i Ryder Cup-sammenheng. Han har også delt to kamper.

Woods var ikke med da USA vant på Valhalla Golf Club i 2008.

- Tiger sa til meg at han vil gjøre hva som må til for å hjelpe laget å vinne, og det blir opp til meg å vurdere. Jeg kommer antakelig til å vurdere det fortløpende. Men jeg er ikke redd for å spille ham i hver kamp, det er helt sikkert.

På rett vei
Søndag spilte Tiger sin siste runde i FedEx-sluttspillet. Det ble en runde på en under par, etter at han var tre over etter åtte hull. Tiger trengte å bli blant de fem beste i BMW Championship, men ble "bare" nummer 15.

- Jeg spilte ikke bra i begynnelsen av året, og jeg spilte ikke bra i midten. Nå begynner jeg å spille bra. Jeg er på rett vei, sa Tiger søndag.

Nå blir det et par uker ekstra til å jobbe med svingen sammen med trener Sean Foley.

- Det kommer til å bli bra, å få trent litt i fred, ikke minst med nærspillet og puttingen. Det har jeg ikke hatt mulighet til å gjøre.

Phil Mickelson, som gikk sammen med Tiger på søndagens runde, tror det er like før Tiger er tilbake der han var.

- Du kan se at det er like før. Hastigheten hans er tilbake, og putteren hans ser bra ut. Det er veldig nære, mente verdenstoeren.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.