Ingen hvile for Oosthuizen

KNUSTE ALLE: Louis Oosthuizen imponerte en hel golfverden da han vant British Open sist uke. Hva kan han klare i Sverige? (Foto: Fred Vulch, Getty Images)

Feire som en gal og hvile noen uker etter karrierens suverene høydepunkt? Ikke Louis Oosthuizen.

The Open-mester Louis Oosthuizen feirer majorseieren sin på vakre Bro Hof Slott i Sverige denne uken. Scandinavian Masters vil antakelig fortone seg som en liten nedtur fra St. Andrews, der sørafrikaneren vant med sju slags margin ned til nestemann i verdenseliten, og mange ville kanskje tatt seg litt fri etter en slik milepæl i karrieren.

Ikke Oosthuizen.

- Folkene i Scandinavian Masters var snille og inviterte meg til å spille, og jeg ønsker å respektere det. Jeg har likt å spille i Sverige før, og jeg ser virkelig fram til å reise dit som Open-mester, sier Oosthuizen til europeantour.com.

Og det er litt av et startfelt den skandinaviske masters-turneringen kan skilte med: Dustin Johnson, Rickie Fowler, Robert Karlsson, Raphael Jacquelin, Robert Rock, Edoardo Molinari og fjorårets vinner Ricardo Gonzalez - for å nevne noen. Sistnevnte vant sin fjerde tittel på Europatouren på Barsebäck i fjor, og den langtslående argentineren ser fram til å bryne seg på den lange Bro Hof-banen denne uken.

- Seieren min i Sverige i fjor var spesiell. Da var det 20 år siden jeg sist spilte i landet, og det var også fem år siden jeg sist vant på Europatouren. I år har jeg ikke spilt så bra, men det gir meg en god følelse å reise tilbake igjen til Sverige. Jeg har store forventninger, mener han.

Peter Hanson, som vant turneringen for to år siden, er også på plass.

- Jeg husker at jeg dro til den turneringen som liten for å skaffe meg spillernes autografer. Ett år pusset jeg til og med spillernes sko i garderoben. Så å vinne den turneringen var veldig spesielt for meg. Det er en turnering alle svenske spillere ønsker å vinne, sier han.

Spennende blir det å følge med på hva Eirik Tage Johansen og Marius Thorp kan klare i det gjeve selskapet. Norskgolf.no gir deg oppdateringer etter hver runde helgen igjennom.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.