Ingen kunne stoppe Poulter

BURNING HOT: Ian Poulter har funnet storformen på tampen av sesongen. (Foto: Ian Walton, Getty Images)

Tok sin 10. seier på Europatouren.

Ian Poulter holdt Simon Dyson og Matteo Manassero ett slag bak seg og vant UBS Hong Kong Open søndag.

Det var Poulters 10. seier på Europatouren. Seieren gjør at engelskmannen også vil klatre tilbake til topp-10 på verdensrankingen.

34-åringen klarte ikke helt å følge opp storspillet fra de to første rundene. Han fikk sin første bogey i turneringen på det tredje hullet søndag, avslutet på 67 slag. Det var akkurat nok til å holde en sterkt spurtende Manassero bak seg.

17-åringen - den yngste vinneren på Europatouren - hadde dagens beste runde på 62 slag. Runden inneholdt seks birdier og en eagle.

 

FRA LØRDAG: Kineserne har fått tilbake Hong Kong for lenge siden, men det britiske herredømmet fortsetter - i hvert fall på golfbanen.

Etter tre runder av UBS Hong Kong Open er det fire fra Storbritannia på toppen av resultatlisten. Engelske Ian Poulter har to slags ledelse på US Open-vinner Graeme McDowell.

Bare ett slag bak nord-iren følger en annen engelskmann, Simon Dyson, som kjemper for å holde Rory McIlroy bak seg.

Det var McDowell som leverte den beste runden lørdag da han fullførte på 63 slag. Poulter hadde ingen stor dag på banen, men "snekret" seg likevel rundt på 64. 

Anthony Kang på femteplass er første ikke-brite i Europatour-turneringen. Beste skandinav er Anders Hansen på 11. plass, sju slag bak ledende Poulter.

Hvis Graeme McDowell vinner turneringen, tar han igjen Martin Kaymer i Race to Dubai, bare en uke før det hele skal avgjøres.

FRA FREDAG: Briten har ikke helt fått det til etter at han vant WGC-Accenture World Match Play i februar. Bare én topp ti-plassering hadde han før forrige ukes turnering i Singapore, der han ble nummer seks, noe som kanskje bar bud om enda bedre ting i anmarsj.

Det ble ingen knall sisterunde i Singapore, noe Poulter var svært skuffet over, men han slo tilbake så det sto etter fredag.

60 slag brukte han på sin andre runde, og dermed klatret han helt til topps i turneringen. Engelskmannen hadde blant annet fem birdies på rad fra hull sju til elleve, og han var ni under par etter 14. Siden banens par er 70 slag, må han antakelig ha tenkt sitt da han hadde fire hull igjen å spille.

Dessverre, får en vel nesten si, ble det bare en birdie til på veien inn, men en 60-runde lar seg høre. Han leder med ett slag foran Anthony Kang, som for øvrig bare var ett slag dårligere enn Poulter på fredagens runde.

Simon Dyson og Rory McIlroy deler tredjeplassen, med en kvintett bestående av Matteo Manassero, Anders Hansen, Graeme McDowell, Jeev Milkha Singh og Thongchai Jaidee på plassene etter.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.