Ingen Masters på Olazabal

SVINGMESTEREN: Jose Maria Olazabal kommer ikke til start under årets Masters. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Den tofoldige Masters-vinneren Jose Maria Olazabal har trukket seg fra årets turnering.

Årsaken er at han sliter og sliter og sliter med sin revmatiske sykdom. 44-åringen, som vant på Augusta National i 1994 og 1999, har ikke spilt kompetitiv golf siden oktober.
Trenger mirakel
- Han har smerter i skulderen, hender og underarmer. Han kan ikke svinge ordentlig, så vi kommer ikke, sa Olazabals manager Sergio Gomez onsdag, ifølge SkySports.
Olazabal er for øvrig den forrige europeeren som gikk til topps i den prestisjetunge turneringen, der Tiger Woods også har bestemt seg for å gjøre sitt comeback.
- Han trener litt, men ikke særlig mer enn i en time. Hvis noen nye mirakelmedisiner kommer på banen, så vil han også komme tilbake, men tradisjonell medisin hjelper ikke, sier Gomez.
Første siden 1996
Dette blir da den første Masters-turneringen sden 1996 Olazabal går glipp av. Han endte for øvrig på delt 3. plass i 2006, og var også en del av Europas Ryder Cup-lag som slo USA det året. Han var imidlertid ikke i stand til å spille mer enn sju europatour-turneringer det påfølgende året, og bare seks i 2008. I fjor var han oppe i 16, bare for tilstanden hans å bli enda verre i løpet av vinteren.
Hall of Fame
Olazabal ble inkludert i golfens Hall of Fame i Florida i november. En måned senere fikk han også æren av å presentere golfens lifetime achievement award til Seve Ballesteros, som har slitt sin egen kamp mot en svulst i hjernen.
Olazabal er for øvrig en av favorittene til å overta kapteinrollen etter Colin Montgomerie når Ryder Cup går av stabelen i 2012.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.