Ingen «moving day» i Memphis

VAR I STØTET: Henrik Bjørnstad var på god vei mot en glimrende førsterunde av St. Jude Classic. Her fra Verizon Heritage tidligere i sesongen. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Henrik Bjørnstad havnet ett slag under cutgrensen.

Det er ikke første gang i år. Men heller ikke denne gangen hadde Henrik Bjørnstad hellet og marginene på sin side.

Henrik er ute av St. Jude's Classic etter halvgått løp. En andrerunde to slag over par var ett slag for mye til fortsatt spill i PGA-turneringen.

Det er naturligvis surt for Henrik Bjørnstad som tidvis har vartet opp ned storspill i Memphis. Fredag klarte han aldri å få i gang et lignende birdieshow som på førsterunden. Demed ble dobbelbogeyen på hull 15 av den svært kostbare sorten.

Dagens beste runde gikk amerikaneren Charley Hoffmann som med 65 slag  avanserte til -8 og tetplass sammen med landsmannen Garrett Willis og engelske Lee Westwood.

Saken oppdateres lørdag.

 

FRA TORSDAG:

Henrik Bjørnstad snuste på storhet i sin første runde av St. Jude Classic.

Nordmannen fikk i grunnen verst tenkelig start, med bogey på de to første hullene (10 og 11, red.anm), men han hentet seg mesterlig inn. Det ble birdie på hull 12 og 13, samt 16, 17 og 18, og alt så med et særdeles lyst ut.

Dessverre ble det en dobbel på banens andre hull, og en ny bogey på hull fem, men han knep et nytt slag to hull senere, hvilket betyr at han er en under par etter 17 hull.

- Henrik spilte helt eventyrlig en periode, der han gikk fem under par på sju hull. Et par uheldige slag ødela en herlig score, men Henrik kjempet på videre og gjorde flere gode par før han satte en glimrende langputt på det tredje siste hullet. På den 18. greenen ble runden avblåst på grunn av uvær, men han har en åttemetersputt igjen før dagens runde er ferdig. Sålangt er det en flott start, oppsummerer sportssjef Frode Scheie i en sms.

Lee Westwood har tatt teten etter en feilfri runde på 63 slag, sju under par. Casey Wittenberg er slaget bak, mens Padraig Harrington ligger på tredjeplass. Han er fem under par.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.