Ingen nordmenn i topp-ti

FALT: Stine Pettersen (bildet) og resten av de norske jentene falt i avslutningsrunden av Gate American Junior. (Foto: Tom Kevin Aslesen)

Alle de norske spillerne falt ned resultatlisten i siste runde av Gate American Junior.

Andreas Halvorsen fra Larvik Golfklubb endte til slutt som beste nordmann på delt 13. plass. Halvorsen startet dagen som nummer 11, men falt to plasser etter en avslutningsrunde på tre over par (75). Runden inneholdt fem bogeys, to birdies og resten par, og marginen opp til vinneren Cody Proveaux ble til slutt 11 slag.

Blant jentene falt Stine Pettersen utenfor topp-ti på leaderboardet etter å ha gått på 83 slag, hennes dårligste runde for uken. Østerrikeren Marina Stuetz vant på +2, mens Pettersen til slutt endte 18 bak. Mariell Bruun falt en plass ned til 23. plass etter å ha levert den samme scoren som Pettersen.

 

Runde 2

Med en runde igjen å spille av Gate American Junior ligger Stine Pettersen best plassert av de norske juniorene.

Moss & Rygge-jenta holder fast på 8. plassen fra første runde, etter å ha fulgt opp sin 75-runde med en runde på 78-slag. Totalt ble det tre birdies, seks bogeys og en lei trippelbogey for 17-åringen. Med +9 totalt har hun seks slag opp til østerrikeren Marina Stuetz i tet.

Ti slag bak Pettersen er det også status quo for Mariell Bruun på 22. plass. Med 81 slag, ett slags forbedring fra tirsdagsrunden er hun fortsatt på 22. plass.

I gutteklassen stiller Andreas Halvorsen som eneste norske deltager. Onsdag falt han fra fjerde til 11. plass, med en noe skuffende 76-runde (+4). Han har nå 11 slag opp til polakken Adrian Meronk som fortsetter å lede turneringen.

Runde 1

Andreas Halvorsen og Stine Pettersen ligger like bak teten etter første runde av Gate American Junior.

 

De norske juniorene i Florida har hatt en meget god start på Ponte Vedra Beach i Florida. I gutteklassen er Larvik-gutten Andreas Halvorsen helt oppe på en delt fjerdeplass, etter å ha innledet turneringen med en runde på 71 slag (-1).

 

Totalt ble det fem birdies, fire bogeys og resten par for dagen, og han er med det syv slag bak polakken Adrian Meronk i tet.

 

Meronk hadde en knallrunde på åtte under par, og leder med fire slag på andremann, Cody Proveaux fra USA. Halvorsen deler sin fjerdeplass med tre andre spillere.

 

I jenteklassen har Stine Pettersen kommet best i gang. Tirsdag inneholdt scorekortet hennes to birdies og fem bogeys, og med +3 for dagen er hun oppe på delt 8. plass. Kun to slag foran henne deler Nicole Broch Larsen (Danmark) og Antonia von Wnuck (Tyskland) førsteplassen.

 

Mariell Bruun åpnet med ti over par, og er på 22. plass.

 

Før turneringen

Mariell Bruun (17), Stine Pettersen (17) og Andreas Halvorsen (15) spiller denne uken Gate American Junior i Florida.

Turneringen spilles fra tirsdag til torsdag, og de tre norske talentente skal konkurrere mot spillere fra 21 andre nasjoner på Ocean Course på Ponte Vedra Inn & Club i Florida. Ponte Vedra regnes som en av USAs golfhovedsteder, og har en rekke baner i toppklasse, blant annet den berømte PGA Tour-banen TPC Sawgrass. 

The Ocean Course hvor Stine Pettersen (Moss & Rygge GK) og Larvik GKs Mariell Bruun og Andreas Halvorsen skal i aksjon ble designet i 1928, og er en linkspreget par 72-bane. Fem ganger tidligere har banen vært vertsskap for kvalifiseringen til US Open

Norsk Golf får opplyst at Andreas Halvorsen tilbringer noen dager ekstra i Ponte Vedra hvor han bor hos Tom Burnett, eieren av Tom Burnett Golf Academy. Deretter kjører han videre til Miami for å spille Junior Orange Bowl i romjulen. 

Turneringen er en av verdens desidert største juniorturneringer, og årets junior-norgesmester Mathias Lynne Schjølberg vant turneringen i 2008. Tiger Woods står også som en tidligere vinner.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.