Ingen norske jenter videre

OMSPILLSDAG: Annette Lyche måtte ut i omspill to runder på rad. Der ble det en seier og ett tap. (Foto: NGF)

Dessverre får ingen av våre norske jenter får muligheten til å kjempe om topplassering i Girls British Open Amateur Championship denne uken.

Onsdag slo matchspillet i gang i Skotland for de 64 jentene som hadde kvalifisert seg videre fra de to innledende slagspillsrundene. Av de norske jentene var det Julie Lied, Maria Tønnessen, Annette Lyche og Olivia Hüllert som skulle ut i match, og tre av dem avanserte fra 32-dels til 16-delsfinalen.

I den innledende runden vant Annette Lyche på første omspillshull i sin match mot spanske Clara Baena. En annen spanjol, Andrea Jonama måtte gi tapt for Julie Lied 2&1. I likhet med Lyche sikret også Olivia Hüllert seieren på første omspillshull i sin match mot Eilidh Briggs (Skotland). Eneste norske tap i 64- delsfinalen ble Maria Tønnessen, som måtte gi tapt for engelske Bronte Law 4&3, som ledet turneringen etter første runde av slagspillet.

Dessverre klarte hverken Lyche, Hüllert eller Lied å avansere til åttedelsfinalen. Annette Lyche måtte for andre match på rad ut i omspill, men denne gang skulle det gå motsatt vei. Hun tapte på første omspillshull mot Georgia Hall fra England. Større nederlag skulle det bli på Julie Lied og Maria Tønnessen, som tapte med henholdsvis 4&3 og 8&6 mot Anne Hakula (Finland) og Emma Nilsson (Sverige).

 

Runde 2

Olivia Hüllert maktet ikke å ta vare på hennes imponerende tredjeplass fra første runde i Girls British Open Amateur Championship, men det har likevel vært en bra turnering så langt sett med norske øyne - fire av de syv jentene som stilte til start i feltet bestående av 144 jenter endte blant de 64 beste, og kvalifiserte seg dermed til sluttspillrundene der spillerne møter hverandre i match.

Hüllert noterte seg for en runde på 77 slag, fire over par søndag, og er dermed seedet som nummer 22 i turneringen når matchene slår i gang onsdag. Slaget bak endte Julie Christine Lied, som leverte dagens beste norske score på 72 slag, en under. Lied er seedet som nummer 24, etter å ha gjort fem birdies, fire bogeys og resten par på sin andrerunde.

Annette Lyche sin 77-runde holdt også til å sikre avansement. Med fem over totalt endte hun på en 48. plass. Den siste norske som får en plass i dagens matcher er Maria Tønnessen, som med en over par tirsdag endte på syv over og 60. plass. 

Nicoline Skaug var kanskje den norske jenta det var knyttet størst forventninger til denne uka, etter at hun nylig ble junior-norgesmester på Miklagard, og uka før det igjen ble den eneste norske som klarte cuten i kvinnenes europamesterskap. Dessverre holdt det ikke denne gang, og sammen med Katerina Jæger og Karoline Woie får de ikke muligheten til å fullføre turneringen, etter at de endte på henholdsvis 80.,117.- og 124. plass (+9, +14, +16). 

 

Runde 1

Syv norske jenter stiller til start i Girls British Open Amateur Championship denne uka - Nicoline Skaug, Julie Lied, Katerina Jæger, Maria Tønnessen, Annette Lyche, Karoline Woie og Olivia Hüllert står alle på startlisten. Og med en åpningsrunde på tre under par, 70 slag, er det sistnevnte som har fått den beste starten. Hun ligger på imponerende delt tredjeplass etter første runde i England.

144 jenter er med i turneringen, og spilles på Gullane Course i Skotlands hovedstad Edinburgh. Først skal spillerne spille to kvalikrunder, der de 64 beste spillerne avanserer til matchspillet.

Hüllert gjorde fem birdies og to bogeys på sin runde, og hun har med det kun ett slag opp til Ileen Nieuwenhuis (Nederland) og Bronte Law (England) som deler ledelsen.

Nest best av de norske jentene er Annette Lyche på delt 20. plass, en over par. To slag bak følger Julie Lied på 43. plass, mens Katerina Jæger er på 51. plass ytterlige ett slag bak. 

Utenfor de 64 beste som avanserer til matchspillet ligger Maria Tønnessen på 88. plass (+6), Nicoline Skaug på 106. plass (+7), og Karoline Woie på 143. plass (+15). De er alle avhengige av å løfte spillet sitt for å ha håp om avansement i turneringen. For øyeblikket er det +4 er målet, men dette vil nok bevege seg oppover i løpet av andrerunden.

 

Leaderboard runde 1


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.