Ingen norske videre

UTKLASSET: Kristoffer Ventura fikk det ikke til å stemme i sin 16-delsfinale fredag. Hverken han, Kristian Krogh Johannessen eller Olivia Hüllert gikk videre i det spanske åpne. (Foto: Christian Døvle)

Olivia  Hüllert, Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Ventura er ute av det spanske åpne mesterskapet.

De norske spillerne må reise slukøret hjem fra Spania. Tre av totalt syv nordmenn kvalifiserte seg til sluttspillet, men ingen av dem maktet å avansere til 8-delsfinalene. 

 

For Kristoffer Ventura ble det kort prosess da han ble utklasset 7&6 mot Marcel Schneider. Mer jevnt skulle det bli i Kristian Krogh Johannessens match, som gikk helt til det siste hullet. Til slutt tapte han med ett hull på Kenny Subregis.

 

Lengst denne uken var det Olivia Hüllert som gikk, som til slutt måtte takke for seg i 8-delsfinalen. Her tapte hun 1/0 for Chloe Louise Williams. Tidligere på dagen beseiret hun Chloe Leurquin en opp. 

 

Runde 2

Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Ventura og Olivia Hüllert avanserte til matchspillet av det spanske åpne mesterskapet.

Drammen GKs Kristian Krogh Johannessen var med 8. plass beste nordmann etter første runde i Spania, og endte godt innenfor cuten med en andrerunde på 74 slag (+3). Han endte med det på 11. plass, og når turneringen går over til matchspill fredag, vil han møte franskmannen Kenny Subregis.

 

Kristoffer Ventura lå utenfor de 32 som avanserer til matchspillet etter første runde, men kom seg akkurat innenfor med en god andrerunde på 72 slag. Den tok  ham til 24. plass, 26 plasser over der han startet. Slaget bak havnet Andreas Gjesteby akkurat utenfor cutgrensen på 33. plass.

 

I jenteklassen er det kun Olivia Hüllert som gikk videre til sekstendelsfinalen. Hun gikk på 74 slag torsdag, og endte på delt 26. plass. Fredag møter hun Chloé Leurquin fra Belgia. 

 

Nicoline Skaug endte tre slag bak cutgrensen på ni over par, mens Annette Lyche endte ytterlige to bak på 58. plass. Katerina avsluttet på 91. plassen hun startet dagen, og var aldri i nærheten av å kunne klare cuten.

 

Runde 1

Første kvalifiseringsrunde av det spanske åpne mesterskapet er ferdigspilt, med tre gutter og fire jenter i aksjon.

I jenteklassen er det Nicoline Skaug, Annette Lyche, Olivia Hüllert og Katerina Jæger som spiller, mens Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Ventura og Andreas Gjesteby er de norske representantene i gutteklassen.

 

Kristian Krogh Johannessen har kommet best i gang av gutta, med en åpningsrunde på en under par (-1). Den bestod av fire birdies, tre bogeys og resten par. Han deler 8. plassen sammen med fire andre spillere, og har syv slag opp til Romain Lagasque i tet. Han åpnet med en forrykende 64-runde, og leder med fem slag. 

 

Tre slag bak Krogh er Andreas Gjesteby på 36. plass, mens Kristoffer Ventura ligger ytterlige ett slag bak på delt 50. plass.

 

I jenteklassen må vi ned på 22. plass for å finne den beste norske spilleren etter onsdagens åpningsrunde. Olivia Hüllert gikk på 73 slag, og er med det to over par. Det gir en luke på syv slag opp til Natalia Escuriola Martinez i føringen.

 

Tre slag bak Olivia er Nicolina Skaug nr. 42, slaget bak følger Annette Lucia Lyche på 52. plass, mens Stavanger-jenta Katerina Jæger fikk en tøff dag med 85 slag og 90. plass, nest sist av alle på leaderboardet.

 

Andre kvalifiseringsrunde spilles torsdag, og etter runden er det de 32 beste i hver gruppe som avanserer til match-spillet. Her vil de som vinner kvalifiseringen få den beste seedingen, og møte den som kom på 32. plass i 16-delsfinalen. Med de 32 beste videre fra hver pulje betyr det at de i skrivende stund kun er Kristian Krogh Johannessen og Olivia Hüllert som ligger an til å gå videre.

 

Fredag spilles 16-dels og 8-delsfinalene, mens kvart- og semifinalene spilles lørdag. Turneringen rundes av med finale søndag morgen.

 

Turneringen oppdateres ikke med livescore, men du kan se resultatlister under.

 

Jenter 

 

Gutter 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.