Ingen oppur for de norske

NYDELIG SVING: Oliver Fisher har en glimrende sving, og denne uka hjalp den ham til hans første seier på Europatouren. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Det ble en tung helg for Eirik Tage Johansen og Jan-Are Larsen. For Oliver Fisher, derimot...

Ingen av dem klarte å karre seg under par verken på lørdag eller søndag, og dermed måtte den norske duoen ta til takke med en plassering langt ned på ledertavlen. Larsen ble nummer 65 (72, 71, 75, 75), mens Tage (71, 75, 74, 74) endte tre plasser etter. Sistnevnte hadde bare to spillere bak seg av dem som klarte cuten.

Oliver Fisher gikk til slutt til topps i Czech Open, seks år etter at han ble den yngste spilleren i historien til å delta i Walker Cup. 22-åringen var to slag bedre enn svenske Mikael Lundberg. Litt av en seier for en mann som før helgens turnering, var ranket som nummer 224 på Race to Dubai. Sesongen fram til nå hadde med andre ord ikke vært spesielt bra for briten. Han hadde faktisk misset cuten i 20 av sine 21 første turneringer i år, før han ble nummer 35 i Sverige og 45 i Irland sist måned. Det viste at pilen i det minste pekte oppover.

- Det er selvfølgelig spesielt å vinne for første gang, men særlig siden jeg har slitt så langt denne sesongen. Formen min har vært horribel, men golf er et morsomt spill. Det var mange følelser i sving i dag. Jeg traff ballen bra på rangen i dag tidlig, noe som ga meg selvtillit, fortalte Fisher.

- Forhåpentligvis er dette starten på store ting for meg, la han til.

Seieren var verdt 250.000 euro. Den var også Englands tiende triumf på Europatouren i år. Fisher klatret også inn blant de 70 beste på Race To Dubai.

For Lundberg var det også en stor dag. Før helgens turnering hadde han bare spilt inn så vidt over 6000 euro på Europatouren. Andreplassen søndag ga ham ikke mindre enn 166.660 euro.

Paraguayanske Fabrizio Zanotti ble nummer tre, med Gary Boyd på fjerde.

Kilde: europeantour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.