Ingen Rose i Europa

SKADET: Justin Rose sliter med en skade i håndleddet, og kan ikke spille nok turneringer på Europatouren denne sesongen. (Foto: Kevin C. Cox, Getty Images)

Justin Rose kommer aldri opp i 12 turneringer på Europatouren denne sesongen.

Justin Rose, som for tiden sliter med en håndleddsskade, klarer ikke å fylle opp kvoten på Europatouren som i utgangspunktet er nødvendig for at han skal få kortet sitt til neste år også. Rose har bare spilt seks turneringer i år, og trenger 12. Det er bare sju turneringer igjen av sesongen, men på grunn av skaden, vil ikke Rose klare å nå antallet han trenger.

Det er imidlertid ikke ventet at 30-åringen, som er født i Sør-Afrika, vil få den vanlige to års utestengelsen fra Europatouren. Han har diskutert situasjonen med styre og stell på touren, og sagt at han ønsker en lettere spilleplan mot slutten av året for å øke sjansene for å bli helt bra til 2011-sesongen.

Keith Waters, som nettopp jobber med styre og stell på Europatouren, har uttrykt sympati med Rose.

- Vi har diskutert denne saken i måneder. Justin begynte året utenfor topp 50, og han kvalifiserte seg ikke for noen av majorturneringene. Det har vært vanskelig for ham å spille 12 turneringer, og han ønsket ikke å spille seks turneringer til i løpet av de sju neste ukene på grunn av skaden sin. Han håper å komme tilbake neste år og spille minst 12 turneringer da, sier Waters.

Waters kommer med klare indikasjoner på at Rose ikke vil bli rammet av regelen.

Rose har nå base i USA, der han har vunnet to turneringer på PGA-touren denne sesongen. Det var likevel ikke nok til å bli tatt ut på Colin Montgomeries Ryder Cup-lag.

Kilde: BBC.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.