Ingen sluttspurt på Tutta

11 BAK: Suzann Pettersen endte langt bak teten i Portland. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen havnet langt bak teten i sitt forsøk på tittelforsvar i Safeway Classic.

Etter å ha åpnet turneringen med to strake 71-runder, startet Suzann Pettersen søndagens avslutningsrunde i Portland på 28. plass, ni slag bak teten. 

Med en avsluttende 72-runde, bestående av tre birdies og tilsvarende mange bogeys, ble hun liggende på to under par, og endte med det 11 bak vinneren Mika Miyazato fra Japan. Tuttas 26. plass var to posisjoner over hennes utgangspunkt for dagen.

22 år gamle Miyazato ledet med to slag før den siste runden, og -2 på søndag holdt til en seier på to slag på Brittany Lincicome og Inbee Park. Det var hennes første seier på LPGA-touren.

- Jeg var så nervøs, men jeg klarte å fokusere på mitt eget spill. Det var mye press, men derfor føles det desto bedre nå etterpå, sa Miyazato etter runden.

Japanseren har vært i storform de siste ukene. Seieren var hennes fjerde topp 5-plassering på de siste syv turneringene.

Neste turnering på LPGA Tour-programmet er CN Canadian Women's Open fra torsdag til søndag. Britanny Lincicome vant fjorårets utgave av turneringen, mens Suzann Pettersen vant her i 2009.

- - - - - - 

 

Runde 2

Suzann Pettersen starter avslutningsrunden av Safeway Classic ni slag bak toppen.

Det var den samme luken hun hadde opp til teten før den siste runden i fjor, der hun til slutt klatret helt til topps. Men med 31 spillere bedre eller likt som seg selv skal det et mirakel til for at det samme skal skje på søndag.

Tutta noterte lørdag seg for sin andre strake 71-runde, og ligger med det to under par sammenlagt. Tutta spilte solid golf fra tee til green med 12 av 13 mulige fairwaytreff og 14 greentreff, men birdieputtene ramlet dessverre ikke i. Med to birdies, en bogey og 15 par falt hun til en delt 28. plass.

Japaneseren Mika Miyazato tar med seg en ledelse på to slag på So Yeon Ryu, mens Cristie Kerr og Inbee Park deler 3. plassen. Yani Tseng fikk en etterlengtet opptur med en 67-runde som bragte henne til delt 5. plass. 

Den suverene verdenseneren har vært nede i en bølgedal de siste ukene, men sier hun nå er i ferd med å få tilbake selvtilliten.

- Rorys seier i PGA-mesterskapet ga meg mye inspirasjon. Han hadde fire missede cuter på rad. Jeg hadde bare to, så man kan si jeg kom bedre ut av det enn ham. Han forsøkte bare å glemme alt, og gikk ut og gjorde sitt beste. Nå føles det som om "ferien" min er over. Den har vart i to måneder. Det er lenge nok for meg. Nå må jeg komme meg tilbake så fort som mulig, og nyte golfen, sier Tseng til lpga.com.

- - - - - - 

 

Runde 1

Suzann Pettersen kom seg inn under par i Safeway Classic, men har allerede havnet på etterskudd i sitt tittelforsvar.

Oslo-spilleren lå en over par for dagen da seks hull gjenstod, etter å ha åpnet med to bogeys og en birdie, men reddet et respektabel score med to birdies i innspurten.

Med en under par, 71 slag for dagen er hun en av 17 spillere på delt 36. plass, seks slag bak lederne Sydnee Michaels og Mika Miyazato. Samtidig har Tutta tre slag opp til en topp 10-plassering. 

Les også: - Føles nesten som hjemme

Rookien Michaels, som åpnet dagen med fire strake birdies, tilbragte fjorårssesongen på rekrutteringstouren Symetra Tour. Det føler hun har hjulpet henne mye i hennes rookiesesong.

- Å spille profesjonell golf er veldig forskjellig fra amatør- og juniorgolf. Vi er her ute uke etter uke, legger våre egne planer, fikser reiseproblemer, kansellerte flighter, uansett hva som måtte dukke opp, og lære en ny bane hver uke. Men det har definitivt forberedt meg. Jeg har lært meg å bite tennene sammen. Jeg har lært å reise, jeg har lært å vinne, og jeg har lært å spille med proffene, sier Michaels.

Fredagens åpningsrunde var en positiv start for flere spillere. Michelle Wie har hatt en helmørk sesong så langt, men fikk et etterlengtet opptur med en runde på tre under par (T17). Slaget bak kom verdensener Yani Tseng seg inn på to under par. Selv om 28. plass ikke er noen plassering å skryte av ut i fra hennes målestokk, har taiwaneseren bare gått en runde under par på de siste fem turneringene.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.