- Det er ingen som tror meg

FÆL BESKJED: Her får Dustin Johnson vite at han er ilagt to straffeslag på det siste hullet. Men - det tenker ikke Johnson så mye på nå lenger. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Dustin Johnson ber om å bli trodd på at han har lagt søndagens bunkerhelvete bak seg.

Han tok det jammen bra på søndag, den godeste Dustin Johnson. Ingen utbrudd, han kastet ingen køller, rev ingen hårstrå ut fra den allerede slunkne hårbunnen. Dagen etter var han like rolig.

Minst.

Fikk skryt
Han tok en tur ut med båten sin utenfor kysten av Sør-Carolina, så langt fra en bunker det er mulig å komme. Han fikk en hel haug med støttende tekstmeldinger fra venner og kjente. Ikke minst fikk han skryt for måten han bunkerblunderen på.

Hvorvidt han skulle ha fått to straffeslag for å ha grunnet køllen i det lille sandområdet han sto i, er ingen vits å diskutere lenger. Johnson kjenner reglene. Han har godtatt dem.

For to måneder siden ledet Johnson med tre slag før sisterunden av US Open på Pebble Beach. Han kastet vekk alt med en trippelbogey på det andre hullet, og avsluttet turneringen med en katastrofal 82-runde. Etterpå fikk han spørsmål om hvor lang tid det tok å komme over marerittet.

"En dag" var ikke svaret mange hadde forventet.

- Det plager meg ikke at folk spør. Jeg forstår bare ikke hvorfor noen ikke tror meg når jeg sier at jeg er over det. Du må komme deg videre. Det må du i alle idretter.

Den eneste grunnen til at Johnson ser bakover, er for å lære.

Stolt av seg selv
Dagen etter US Open og dagen etter PGA Championship var totalt forskjellige. Etter Pebble Beach var det Johnson som stilte spørsmålene. Om han var god nok. Hva han måtte gjøre når han ledet. Hvordan han skulle komme over triple bogeyer. Denne uken stilte alle andre spørsmålene for ham.

- Jeg har tenkt på alt det gode som kom ut av det som skjedde på det attende hullet. Jeg spilte veldig bra på den siste runden, og det er jeg stolt av, sier han.

- Jeg forsøker ikke å legge skylden på noen andre. Det er bare min feil, legger han til.

Mandag kveld så han høydepunktene fra omspillet på TV uten å merke noen forskjell i pulsen. Med andre ord:

Det er på tide å gå videre.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.