Innfører nedtelling og gult kort på europatouren

Innfører nedtelling og gult kort på europatouren

Lee Westwood er tilhenger av at europatouren har begynt å eksperimentere med bruk av slagklokke i turnering. (Foto: Getty Images)

European Tour henter inspirasjon fra basketball og fotball for å få bukt på problemet med sakte spill.

European Tour har tatt rollen som golfsportens viktigste drivkraft for å videreutvikle og skape innovasjon i golfen – både for å gjøre spillet raskere, og for å tiltrekke nye målgrupper til sporten.

Etter at kanadieren Keith Pelley overtok som europatoursjef, har touren gjennomgått en rekke endringer. De har blant annet tillatt shorts på treningsrunder, hatt DJ-på driving-rangen før turneringer, og lansert turneringen GolfSixes – der det spilles sekshullsmatcher med lignende format som Champions League i fotball.

Nå henter European Tour inspirasjon fra andre idretter igjen.

I Austrian Open neste sommer skal touren teste ut en ny «skuddklokke». Inspirasjonen er hentet fra basketball, der spillerne har et halvt minutt på seg på å fullføre et angrep.

I Østerrike blir slagklokken satt til 40 sekunder. Det betyr at fra spilleren har kommet bort til ballen sin, har han maksimalt 40 sekunder på seg på å slå slaget. Hver gruppe vil ha en egen dommer som holder orden på tidsbruken, og hvis en spiller bruker mer enn 40 sekunder på å slå slaget sitt, blir han tildelt et gult kort.

Etter denne første advarselen vil spilleren bli straffet med ett straffeslag for hver gang han bruker mer enn 40 sekunder.

– For en brilliant idé, og det er på høy tid, sier europatøur-veteranen Lee Westwood til Daily Mail.

Skuddklokken som ble brukt under GolfSixes gjør comeback i Østerrike neste år. Da blir imidlertid ikke nedtellingen synlig for spillerne, og håndhevingen av den blir ikke like firkantet. (Foto: Getty Images)

40-sekundersregelen vil først og fremst gjelde «vanlige» slag. David Howell, leder for European Tours turneringkskomité, sier touren vil være fornuftige i hvordan de håndhever regelen, spesielt i vanskelige situasjoner hvor man for eksempel befinner seg ute i trøbbel eller under veldig vekslende værforhold.

Dette er ikke første gang European Tour eksperimenterer med en skuddklokke for å få opp spilletempoet. Under GolfSixes i mai ble det spilt med en streng 40-sekunders grense.

Det ble tydeligvis litt for vanskelig for amerikaneren Paul Peterson:


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.