Intet gjensyn med Valderrama

INGEN RETUR: Sergio Garcia får ikke muligheten til å forsvare fjorårsseieren på Valderrama. (Foto: All Over Press)

Triste nyheter for mange nordmenn på Spania-ferie: Neste måneds Andalucia Masters blir avlyst på grunn av det vanskelige økonomiske klimaet i Spania.

Det spanske golfforbundet har vært i forhandlinger med det regionale styringsorganet Junta de Andalucia i forsøk på å få på plass en avtale, men det er nå klart at turneringen som Sergio Garcia vant i fjor ikke vil finne sted.

Turneringen skulle i utgangspunktet som vanlig spilles på legendariske Valderrama fra 18. til 21. oktober. I en fersk pressemelding, legger ikke direktør for Europa-touren, George O´Grady skul på skuffelsen:

- Dette er ekstremt skuffende nyheter å motta, spesielt på et så sent tidspunkt. Vi har vært partnere med Junta i over 25 år.

- I de årene har vi jobbet med hverandre i så mange turneringer. Volvo Masters ble holdt i Andalucia fra 1988 til 2008. De har hatt to American Express World Golf Championships, vunnet av Tiger Woods i 1999 og Mike Weir i 2000, og selve kronjuvelen, 1997-utgaven av Ryder Cup på Valderrama.

- Vi har jobbet sammen for å promotere regionen, og Junta de Andalucia og Europa-touren har hatt et langt og forpliktende forhold. Vi er skuffet på vegne av våre medlemmer, og alle de som skulle være med på å dekke turneringen både på regionalt og globalt nivå, men også for de mange besøkende, spesielt de fra Nord-Europa som kombinerer denne turneringen med deres ferie.

- Vi vil jobbe med Juntaen for å rette opp situasjonen i fremtiden, avslutter en skuffet O'Grady i pressemeldingen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.