Irsk lykke for Marianne

STERKT FELT: Hele 17 av fjorårets Solheim Cup-spillere var med i Ladies Irish Open. Marianne Skarpnord imponerte i det sterke selskapet. Foto: All Over Press

2. plass og etterlengtet opptur for Skarpnord i AIB Ladies Irish Open.

Marianne Skarpnord har hatt en vanskelig sesong i sin debut på LPGA-touren, men i helgen kom den definitive oppturen for Sarpsborg-jenta.

Med en avsluttende 69-runde, blant annet etter fire birdier på siste ni, var Marianne bare ett slag bak Sophie Gustafson, som vant turneringen.

Marianne Skarpnord delte andreplassen med koreanske In Kyung Kim, med sterke spillere som Melissa Reid, Katherine Hull, Anna Nordqvist og Brittany Lang på de neste plassene.

En delt andreplass må likevel føles som en seier for Moss & Rygge-spilleren.

Startfeltet i årets utgave av AIB Ladies Irish Open var bedre enn noen gang. Hele 17 spillere fra fjorårets Solheim Cup-lag var på plass. Naturligvis fordi Killeen Castle, en halvtime utenfor Dublin, neste år skal være vertskap for nettopp Solheim Cup.

Med sin 2. plass gjorde Marianne Skarpnord garantert ikke skade på sine egne muligheter til å kvalifisere seg til neste års gigantmøte på den grønne øya.

Til Golferen.no forklarer Marianne Skarpnord at omslaget kan skyldes et caddie-bytte.

Svensken Andy Danewid har gått caddie for Marianne siden hun debuterte på LPGA-touren i California i slutten av mars. Etter nedturen i British Open nylig valgte Skarpnord å kvitte seg med Danewind.

- Vi passet rett og slett ikke sammen, sier Marianne til Golferen.no.

Denne helgen har hun fått låne Missy Pederson på bagen.

Suzann Pettersen var også med i Irland, og endte til slutt på en 23. plass etter en avsluttende runde på 72 slag.

Fra fredag: Sjelden er så mange av verdens beste damespillere samlet i Europa som når Ladies Irish Open spilles på Killeen Castle utenfor Dublin denne uka.

Neste år spilles Solheim Cup nettopp på denne banen, og mange av stjernene ønsker å høste verdifull erfaring før stormøtet i 2011. Killeen Castle er nemlig en helt ny bane, en såkalt signaturbane designet av legenden Jack Nicklaus.

Suzann Pettersen vant Ladies Irish Open i 2008. Denne gangen får hun altså skarp konkurranse fra blant annet

De europeiske stjernene Diana Luna, Anna Nordqvist, Laura Davies, Catriona Matthew, Sophie Gustafson, Maria Hjorth, Helen Alfredsson, Gwladys Nocera og Becky Brewerton vil nok også bite fra seg.  


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.