Jackpot for Vegas

FØRSTE TRIUMF: Jhonattan Vegas var overlykkelig etter sin første triumf på PGA-touren. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

Bare fem turneringer tok det før Jhonattan Vegas vant på PGA-touren.

Det spørs om Jhonattan Vegas sover så veldig godt i natt. I Bob Hope Classic fikk han sin store drøm oppfylt, nemlig å gå til topps i en PGA-turnering. Og det bare i sin femte start som PGA-spiller.

Han ble dermed den første spilleren fra Venezuela til å gå til topps. Han vant etter et omspill med Bill Haas og Gary Woodland. Sistnevnte er også nykommer på PGA-touren i år.

Alle tre var 27 under par totalt i turneringen, og søramerikaneren har allerede fått kallenavnet Jhonny Vegas etter å ha sikret sin største pott i karrieren - 900.000 dollar.

- Bare å tenke på å vinne på PGA-touren, er spesielt. Men å faktisk klare det også, er enda mer spesielt. Det er en sprø følelse. Jeg håper dette betyr noe for mitt hjemland. Jeg håper det får folk til å forandre mening om sporten, sa han etterpå.

President Hugo Chavez har i løpet av de siste sju årene stengt seks baner.

Vegas ble den første nykommeren til å vinne den 52 år gamle turneringen. Han dro hjemmefra som 17-åring, og han flyttet til Houston for å studere golf og engelsk, før han spilte for universitet i Texas.

- Livet, for meg, har ikke alltid vært det beste. Jeg har måttet kjempe for å komme hit. Men jeg er en fighter, og hvis jeg setter et mål, så kommer jeg til å dø for å komme dit. Jeg kjemper hardt for å nå målene mine, sier Vegas.

Ryan Palmer endte på fjerdeplass, med Kevin Na på plassen etter.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.