Jakten på seier

TI UNDER PAR: Ricky Barnes klatret opp til andreplass etter sin 62-runde på Muirfield. (FOTO: Getty Images)

Det er Ricky og Rickie som gjelder i The Memorial Tournament på Muirfield, og på tredjerunden var det Ricky Barnes som stjal oppmerksomheten fra Fowler. Begge jakter sin aller første tourseier.

På første- og andrerunden imponerte unggutten Rickie Fowler (21). Men det var en annen Ricky som stjal overskriftene etter tredje dag. Ricky Barnes (29) dro til med en superrunde på 62 slag, bare ett slag unna banerekorden. Han spilte seg 23 plasser oppover på resultatlisten.

Etter ti under par-runden ligger han nå på delt andreplass, sammen med veteranen Tim Petrovic. Rickie Fowler leder fortsatt, men nå bare med ett slag. 

 

Beste sesong

Barnes var fire under på de første ni hullene. De siste ni viser birdie-eagle-par-birdie-birdie-birdie. Barnes har fire topp ti-plasseringer i år, og denne sesongen er allerede hans beste så langt på PGA-touren. Han har klart 12 av 15 cuter og spilte inn nesten en million dollar. I fjor endte han på delt andreplass i US Open, men han slet resten av sesongen. I år har han vist stabilt spill, og nå jakter han sin aller første tourseier.

Det samme gjør ledende Rickie Fowler, som leder tre slag foran Barnes og Petrovic. Og man kan ikke annet enn bli imponert av 21-årige Fowler, som med et unntak har spilt bogeyfrie runder. 52 hull uten bogeyer vitner om stabilt og godt spill, og ikke minst at planen han fungerer.

- Planen virker, så jeg ser ingen grunn til å endre den, sier Fowler. 

 

Unggutta jakter seier

Blant topp fem er det faktisk bare Tim Petrovic som er over 30, og som har vunnet tidligere. Justin Rose (29) og Brendon de Jonge(29) er de to siste. 

Justin Rose tror han kan ha en fordel av å ligge fire slag bak ledende Fowler, ettersom han ikke har noe å tape.

- Jeg må bare gå ut og spille aggressivt. Alle kommer til å tenke på at de kan ta sin første seier, sier Rose til pgatour.com. 

 

Tiger til topp 20

Tiger Woods spilte seg opp fem plasser etter en runde tre under par. En dobbelbogey ødela for at han kunne nærmet seg topp ti ytterligere, men Woods kan fortsatt spille seg opp på fjerderunden.

En kuriositet er at Barnes gikk sammen med blant andre Woods på sin 62-runde, og kan skilte med at han er den spilleren på PGA-touren som har spilt den laveste runden når han har vært i ball med Woods.  

- For en runde, var Tigers kommentar til Barnes etter siste hull. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.