Januargolf - også på Østlandet!

Januargolf - også på Østlandet!

VINTERGOLF: Noen få heldige klubber i Norge kan skryte av tolv måneders golfsesong. (Illustrasjon: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Hvem sa golfsesongen i Norge er kort? Kalenderen har akkurat rukket å vise januar, men hos noen få klubber er aktiviteten allerede i gang.

Golf på gress vinterstid har historisk sett vært forbeholdt klubbene på Vestlandet. Nyttårsaften meldte Solastranden Golfklubb utenfor Stavanger baneåpning 1. januar - med sommergreener!

 

I år har de imidlertid ikke vært alene om å gi medlemmene grønt lys for å spille golf under åpen himmel.

 

Haugaland, Karmøy, Kvinnherad og Meland holder alle åpent for vintergolf, og har allerede arrangert nyttårsturneringer. Sørlandsklubben Grimstad GK opplyser i en epost til Norsk Golf at de hadde nyttårsturnering på sommergreener 3. januar.

 

Mens østlandsgolfere ofte må vente både tre og fire måneder i det nye året før de kan spille golf utendørs, er noen få heldigere enn andre. Tjøme GK, Solum GK, Onsøy GK, Tyrifjord GK Gamle Fredrikstad GK og Ski GK har alle hatt åpne baner de første dagene i det nye året.

 

At Ski Golfklubb holder åpent er ingen tilfeldighet. Nihullsbanen har i 2014 gjennomgått en total ombygging med kunstgressgreener og ny layout. Renoveringen kostet fire millioner kroner, og sørger for rekordlang sesong hos Akershus-klubben.

 

Vet du om flere åpne baner? Rop ut i kommentarfeltet under, eller send mail til redaksjon@norskgolf.no.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.