Jason Days herlige dag

JUHUU: Jason Day hadde mange gode grunner til å juble forrige uke. (Foto: Darren Carroll, Getty Images)

Jason Day kommer aldri til å glemme det siste hullet i HP Byron Nelson Championship.

Avslutningshullene er som regel vanskelige. Det er der det hele blir avgjort. Når man da i tillegg har en ledelse på ett slag, og det bare er ett hull igjen å spille, sier det seg selv at nervene melder seg. Det ville vært umenneskelig om ikke.

Vått
Det vet Jason Day alt om. Han vet alt om hvor vått det kan være også på det siste hullet. Hele tre av fire ganger, inkludert på søndagens siste runde, havnet han i vannet på det siste hullet av HP Byron Nelson Championship.

Men så var det dette med det siste hullet, da. Det er ranket som banens vanskeligste, og spillpartner Blake Adams, mannen som lå ett slag etter Day, havnet også i vannet. Dermed måtte begge droppe. Day reddet en bogey, mens Adams måtte ha ytterligere et slag for å få ballen i hullet. Dermed kunne Jason Day endelig juble for sin første seier på PGA-touren.

- Når jeg ser tilbake på det, tror jeg det kommer til å bli et av disse hullene jeg ønsker å glemme. Samtidig er det et av hullene jeg ønsker å huske, for det var der jeg vant min første seier, sa den 22 år gamle australieren til pgatour.com etter turneringen.

Lang reise
Day har, som norskgolf.no har skrevet om tidligere, slitt mye med helsen det siste halve året, og bare for en uke siden fikk han riktig diagnose og forhåpentligvis riktige medisiner.

- Det har vært en lang, vanskelig reise for meg, innrømmet Day, som nå retter siktet inn mot nye seire.

- Jeg har ikke tenkt til å vinne bare en turnering. Jeg ønsker å vinne mange.

Adams delte andreplassen med Jeff Overton og Brian Gay. Gay sto for søndagens beste runde med 63 slag, sju under par.

Hva skjedde så med tenåringssensasjonen Jordan Spieth? Han gikk sin siste runde på 72 slag, to over par, og endte på en delt 16. plass. Ikke verst for en 16-årig amatør i selskap med noen av verdens beste golfspillere.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.