Jasons dag

LEDER: Jason Day leder The Barclays før finalerundene. ( FOTO: Getty Images)

Jason Day kan koste på seg et skikkelig glis etter andrerunden som førte ham til topps i the Barclays.

Den unge australieren har en seier tidligere i år, og har nå en gyllen anledning til å gjenta bedriften. Med to solide 67-runder er han totalt åtte slag under par. På andrerunden noterte han blant annet tre strake birdier på hull fem, seks og sju. Runden bød på to birdier til samt en bogey.

- Jeg prøvde å spille så tålmodig som mulig, også falt liksom alt på plass, forteller Day til pgatour.com. 

Day sliter med en mystisk sykdom som tapper ham for energi, og legene klarer ikke å finne ut hva som feiler ham. På andrerunden feilet det ham tilsynelatende ingenting, spørsmålet er hvordan Days helse oppfører seg gjennom helgen. 

 

På hjemmebane

Kevin Streelman sto for dagens beste runde med 63 slag. Seks birdier på første ni, og tre på siste lar seg absolutt høre. Bogeyen imellom er det ingen som bryr seg om når du går åtte under par, og klatrer 70 plasser.

Ridgewood CC er en spesiell bane for Streelman ettersom foreldrene bor i nærheten og besteforeldrene er gravlagt like ved sjuende hull. 

 

FedEx-sluttspillet

Før første turnering i FedEx-sluttspillet lå Jason Day på 28.-plass. Med en topp-plassering her vil han trolig avansere kraftig. Det er de hundre beste på FedEx-lista som får spille den neste turneringen i "cupen", som er Deutsche Bank Championship. For hver av de fire sluttspill-turneringene, kuttes feltet, til det til slutt er 30 spillere i The Tour Championship, som er siste turnering.

Alt om FedExCup finner du her

 

Lefty misset
Phil Mickelson hadde en tung første dag i the Barclays, og det ble ikke noe bedre på andrerunden. Lefty misset cuten med god margin etter en 74-runde. Totalt endte han fire slag unna cuten, som gikk på par.
En som såvidt kom seg videre var Ernie Els, som leder FedEx-lista før sluttspillet. Els endte på par, og kom seg til helgen med et nødskrik.

 

Putteren sviktet
Tiger Woods slår ballen bedre enn på lenge, og har bare misset en fairway på de to rundene til sammen. På andrerunden var det putteren som sviktet Woods. Woods ledet etter førsterunden, og så ut til å være tilbake i toppslag. Men så rant det inn fire bogeyer på siste ni, og Tiger falt til delt 14.-plass på lista, fire slag bak lederen.
- Jeg puttet ikke godt i det hele tatt. Jeg klarte ikke å finne ut av farten på greenene, og la den enten kort eller slo de forbi hullet, sier Tiger til pgatour.com.
Etter Tigers trøblete sesong er han trolig bare glad for å være tilbake og prege turneringer på grunn av spillet sitt, og ikke alt mulig annet.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.