- Jeg burde gå på planken

LITE Å SMILE FOR: Colin Montgomerie kunne trøste seg med at Ryder Cup-spillerne hans imponerte i helgen, for det gjorde han ikke selv. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Colin Montgomerie var ikke mye fornøyd med seg selv i helgen. Med Ryder Cup-kandidatene, derimot...

Europas Ryder Cup-kaptein Colin Montgomerie kom inn i årets British Open takket være en blendende 62-runde under kvaliken, men under selve turneringen var det ikke mye storspill fra skotten. Han brøt par bare en gang på sine fire runder, og endte til slutt fire over par - langt ned på resultatlisten.

Puttet for dårlig
Etterpå spøkte han med at han burde gå på planken istedenfor å gå over broen på det siste hullet.

- Det tar ikke lang tid å analysere spillet mitt. Jeg puttet for dårlig. Jeg blir fryktsom på greenene. Hvorfor vet jeg ikke, for jeg slår ballen like hardt som jeg pleide, men ballen går ikke i.

Neste gang The Open kommer tilbake til St. Andrews, er Montgomerie 52 år gammel.

- Dette var min femte Open her, og jeg har kost meg med alle. Men dette er trolig min siste, sa han.

Isteden fokuserer han mer og mer på Ryder Cup, som blir arrangert på Celtic Manor i oktober.

- Jeg er glad for å se noen av de store europeiske navnene gjøre det bra. Henrik Stenson og Paul Casey er ikke på laget akkurat nå,  men jeg ønsker at så mange som mulig av stjernene på plass, så jeg slipper å "kaste bort" uttak på dem.

Gode hodepiner
Han innrømmer at han uttaket volder ham tidvis store problemer.

- Selvfølgelig har jeg hodepiner, men de er gode. Jeg kan velge to lag som på hvilken som helst dag kan slå hverandre. Det er styrken og dybden i europeisk golf, særlig i år.

Tirsdag annonserer Montgomerie for øvrig hvem som blir hans visekapteiner under den prestisjetunge turneringen.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.