- Jeg gleder meg!

- Jeg gleder meg!

ASIAN STYLE: Elias Bertheussen forbereder seg til finalespillet av Asian Tour Q School

Elias Bertheussen imponerte med 5.plass i første runde. Nå forbereder han seg til finalen 23-26.januar.

 

- Dagene fram til kvalet skal jeg bare være her i området og trene og forberede meg til siste steget og resten av sesongen. Selvfølgelig kommer jeg til å være fokusert på neste uke, og legge opp en "formtopp" i den grad det er mulig i golf, men også prøve å tenke litt langsiktig opp i det hele. Jeg føler jeg har lært en del. Jeg har fått bekreftet at jeg har jobbet med mye riktig siden i høst og vinter, og jeg føler jeg har tatt steg i riktig retning. At vi har hatt et turneringsavbrekk som vi har hatt nå, kombinert med at det står januar på kalenderen gjør at vi er litt smårustne og selvtillitten i spillet ikke er helt der den kanskje skal. Men 1.steget bidro litt i riktig retning hvertfall og jeg føler meg klar for neste uke. Jeg gleder meg!

 

Turneringsspill i Asia er en ukjent verden for de aller fleste norske proffene. Bertheussen må ta med seg alt han har lært av det første steget på Q School. 

 

- Er ikke helt sikker på hva som venter meg, har jo ikke vært der før. Men utgangspunktet er jo at det er 288 spillere i feltet, og 40 kort. Vi skal spille en runde på den banen hvor jeg spilte første steget, og 3 runder på en annen bane.

 

De aktuelle banene er Imperial Lakeview og Springfield Royal CC. Det skal spilles 72 hull og de 40 beste får altså kort til Asian Tour. Alle som er med på Q School får rettighet til å spille Asian Development Tour, en tour som får offisiell ranking i 2013 og kan sammenlignes med Challenge Tour. 

 

- Jeg kommer nok ikke til å spille development tour. Men dersom jeg havner like utenfor så får jeg vel en kategori, men vet ikke helt hva en sånn evt. kan gi meg av starter. Jeg satser bare på å spille så bra som mulig så får vi se hvor langt det rekker, så tar jeg det derfra.

 

Asian Tour vokser stadig med flere viktige turneringer. Det dukker opp nye navn som gjør seg bemerket på European og PGA Tour. Thailandske Tongchai Jaidee er kanskje den mest kjente som har kommet fra Q School. Noh Seung-Yul kvalifiserte seg i 2008 og vant Order of Merit på Asian Tour i 2010. Svenske Rikard Karlberg har gjort det veldig bra i Asia og vi ser ham stadig oftere i turneringer i Europa. Andre kjente navn er Charlie Wi, Simon Dyson og Jarrod Lyle. Vinneren i 2012 ble amerikanske David Lipsky som i den påfølgende sesongen like godt vant Handa Faldo Cambodian Open. 

 

Et eventyr venter de 40 som klarer kort på Q School. Vi ønsker Elias lykke til!

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.