- Jeg hadde ingenting

HVA SKJEDDE? Nick Dougherty var plutselig tilbake i form på Europatouren torsdag. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Nick Dougherty håper han har lagt to lange, vonde år bak seg.

Nick Dougherty har vunnet tre ganger på Europatouren, men det er en stund siden nå. Og de to siste årene har vært forferdelige for ham.

Men i European Masters torsdag løsnet det plutselig for briten. Han tok like godt teten etter en feilfri runde på åtte slag under par, og med det er han to slag bedre enn Rory McIlroy, Martin Kaymer, Gary Boyd og noe mindre kjente Sung Lee fra Sør-Korea. Verdenstoer Lee Westwood og Open-mester Darren Clarke er ytterligere slaget etter.

Dougherty vant BMW International i 2009, men i fjor misset 29-åringen cuten 12 ganger. Og i år har det vært enda verre. Han har ikke klart cuten en eneste gang på 20 forsøk.

Så hvordan forklarer han selv denne forvandlingen?

Han har gått "back to basics", med en ny trener (walisiske Stuart Morgan), og mye oppbacking hjemmefra.

- Min kone har vært en klippe. Hun måtte være der med meg når jeg sa at jeg er ferdig, jeg får det ikke til mer, jeg kommer ikke tilbake. Men hun minnet meg på hva jeg hadde klart tidligere, og at det ville komme tilbake. Jeg må være forberedt på at alt ikke er tilbake der det var, men jeg hadde ingenting før i dag, sa Dougherty.

For både Kaymer og McIlroy var det deilig å konkurrere igjen, og konkurrere godt. Etter skuffelsen i PGA Championship dro Kaymer på ferie for å lade batteriene.

- Jeg dro hit da jeg hørte at det ville være et sterkt startfelt og mange rankingpoeng å kjempe om, innrømmet Kaymer.

Tyskeren, som tidligere i år toppet verdensrankingen, har nå falt ned til en femteplass. Det ønsker han altså å gjøre noe med. Med de rette resultatene i Sveits kan han klatre opp til tredjeplass. Det kan også Rory McIlroy.

- Jeg er på sjette i øyeblikket, og jeg ønsker å komme høyere. Jeg har lyst til å nærme meg Luke Donald, bedyret nordiren.

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.