- Jeg har en sjanse til å vinne

GRÅ I HÅRET: Fred Couples har spilt golf i en mannsalder, men holder likevel et vanvittig høyt nivå. (Foto: Harry How, Getty Images)

Fred Couples er akkurat der han vil være.

Fred Couples er 50 år gammel. Han spiller ikke på PGA-touren lenger, men på Champions Tour. Der har han tre seirer i år. På rad. I utklassingsstil. Er det rart mange mente han kunne vinne Masters?

Crazy score
Han imponerte alle med en førsterunde på seks under par. Fredagens runde ble det blå tall på scorekortet hans, men han var likevel inne blant de ti beste. Og lørdag slo han tilbake med runde på fire under par.

Det betyr at han er fem slag etter ledende Lee Westwood, og med mer enn en god sjanse til å vinne hele skiten.

Selv tror han at det er mulig. Han trenger bare å sette sammen en "crazy score", som han sier. Det betyr at han helst bør slå sin personlige rekord på Augusta. Det betyr en runde i nabolaget av 65 eller 66 slag.

Kan bli eldste vinner
Fred Couples blir kalt for Mr. Cool. Han tusler rundt på banen, med sitt salt-og-pepper-aktige hår, uten sokker, med sine spesialdesignede joggesko (fyren sliter med ryggen) og han svinger like silkemykt som før (var det noen som sa ryggproblemer?).

Vinner han søndag, blir han den eldste spilleren noensinne til å gjøre det.

- Jeg simpelthen elsker dette stedet, sier han. - Jeg har en sjanse til å vinne. Vi får se hva som skjer.

Han er fornøyd med måten han slår ballen på.

- Lefty er favoritt
- Og så puttet jeg bra. Men jeg trenger å spille enda bedre søndag hvis jeg skal ha en mulighet. Jeg føler at jeg kan gjøre det, sier han.

Couples tror Phil Mickelson er mannen å slå søndag. Lefty ligger ett slag bak Westwood.

- Phil ønsker virkelig å vinne, og han er en fantastisk spiller, skryter Mr. Cool.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.