- Jeg har fortsatt håp

HÅPEFULL: Henrik Bjørnstad har fortsatt håp om å beholde kortet på PGA-touren. (FOTO: Getty Images)

Torsdag starter Henrik Bjørnstads kamp for å overleve på PGA-touren, og han har fortsatt håp om at det skal gå. 

I dag starter Fall Series, som består av fem turneringer på PGA-touren. Forskjellen fra resten av sesongen er at de aller beste ikke er med her, og de som spiller turneringene spiller for å overleve på PGA-touren. For Henrik Bjørnstads del handler det trolig om å spille seg inn i topp 150, som gjør at han får spille noen turneringer på PGA neste sesong. Og nordmannen har ikke gitt opp håpet om at han er PGA-spiller også neste år. 

- Jeg har håp, og må ha litt is i magen. Jeg spiller såpass bra, så jeg går og venter på at ting skal skje, sier Bjørnstad til Norsk Golf. 

Per i dag ligger han på 182.-plass, og han har spilt inn drøyt 200 000 dollar. Ukas turnering heter Viking Classic, og spilles i Mississippi. Premiepotten totalt er 3,6 millioner dollar, hvorav 650 000 dollar går til vinneren. Dette er den minste av de fem turneringene i Fall Series. George McNeil er en av spillerne som har vist at det faktisk er mulig å redde seg inn på neste års PGA-tour, ved å gjøre det bra i Fall Series. Fra starten i 2007 fram til i fjor spilte han inn nesten halvparten av premiepengene sine i nettopp Fall Series. Så det er absolutt mulig å reddet kortet. 

Henrik går ut på hull 10 klokka 08.30 lokal tid (15.30 norsk tid), og han spiller sammen med Aron Price (132.-plass) og Cameron Percy (184.-plass). 

Spillerne fra plass 125-150 på årets pengeliste kommer inn i siste steg av Q-school, spillerne fra 150-175 i nest siste. Henrik har tatt mål av seg å være blant de som kommer inn i siste, om han da ikke skulle klare å spille inn nok til å bli blant de 125 beste. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.