- Jeg har ikke det som trengs

SELVKRITISK: Det ser ut til at Sergio Garcia nok en gang må reise slukøret hjem fra en majorturnering. (Foto: All Over Press)

Lørdagens tredje runde av US Masters gikk ikke som Sergio Garcia hadde håpet på. Nok en gang spilte han seg ut av kampen om sin første major. Etter runden var det klart for selvransakelsens time.

Tekst: Christian Furu

 

+3 for dagen og -1 totalt førte nok til at han er for langt bak. Etter runden var det en ydmyk og kanskje oppgitt Garcia som snakket med spansk media.

 

- Jeg er ikke god nok. Jeg har ikke det som trengs. Etter 13 år er konklusjonen at jeg må spille for andre- og tredjeplasser. I enhver majorturnering er jeg ikke god nok. Jeg får sjanser og muligheter men kaster dem bort. Nå har jeg ikke flere valg. Jeg har kastet det bort. Si meg hva jeg kan gjøre?»

 

Det er ganske sterk kost fra spanjolen som alltid er full av følelser på banen. I fotball sier man at man spiller med hjertet utenpå drakten, det kan man trygt si at Garcia gjør på golfbanen. Under runden virket det som om humøret var greit selv om ingenting fungerte. Hvem kan vel glemme klemmen med McIlroy på hull 12 etter at begge fikk sin første birdie for dagen? Og da de gikk opp bakken etter hull 18 så de ut som to unge menn som var oppgitt men langt fra utslått. Derfor kom Garcias uttalelser overraskende på de fleste.

 

Ingen tviler allikevel på at han kommer sterkt tilbake. To seire på European Tour viser at han har spillet og humøret kommer nok tilbake. Med sine 32 år er han fremdeles yngre enn Phil Mickelson var da han vant sin første major i 2004, som for øvrig var Masters.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.