- Jeg har ingenting å tape

SOLID: 16 år gamle Kristoffer Ventura har vært stabiliteten selv på Hauger denne uka. (Foto: Christian Døvle)

Kristoffer Ventura var det store lyspunket på en ellers svak norsk start på dagen i Norwegian Challenge.

16-åringen spiller sin første Challenge Tour-turnering denne uka, og har allerede vekket oppsikt med sitt solide spill, og ikke minst modenhet. 

Fredag noterte Ventura seg for sin andre 70-runde på rad, hvilket tar ham til en imponerende 18. plass i turneringen, fire under totalt. Det betyr at han i skrivende stund har kun fire slag opp til svenske Pelle Edberg og Roland Steiner fra Østerrike i tet, og er nå nest høyest plassert av de 21 nordmennene som stod på deltagerlisten. 

Det skal sies at det er tidlig på dagen, og mange spillere har ennå ikke begitt seg ut på sine andrerunder, men 70 slag ser uansett til å være en god score i dag. 

- I motsetning til mange av de andre som spiller om penger denne uka, er det ikke knyttet noe forventninger til spillet mitt, så jeg har ikke noe press på meg. Derfor har jeg ingenting å tape.

Moss & Rygge-spilleren var stabiliteten selv i dag, og gjorde to birdies og 16 par. Kun en bogey på 36 hull i sin første turnering på Challenge-touren er mildt sagt imponerende på en bane som har vært langt fra enkel. Men selv om han nettopp har klart sin første cut på touren sikter han mot å spille enda bedre i helgen.

- Jeg har så klart litt opp i forhold til toppen, men jeg føler jeg kunne ha vært enda høyere opp i dag. Jeg spilte bra og ga meg selv mange birdiesjanser. Forhåpentligvis spiller jeg enda bedre og ruller i flere putter i helgen.

Bortsett fra Ventura har nordmennene hatt en laber start på fredagen. Knut Børsheim og Espen Kofstad startet runden på delt syvendeplass, men falt begge tilbake fredag. Børsheim er for øyeblikket på 39. plass (-2) etter å ha gått to over, mens Kofstad ligger ytterlige ett slag bak og vipper på cutgrensen. Men selv sistnevnte ikke hadde like flyt på banen i dag var det igjen et trofast publikum som fulgte den norske forhåndsfavoritten gjennom runden.

- I dag var det veldig slitsomt, og jeg fikk det aldri ordentlig til. Spillet mitt var mye av det samme som gårsdagen, men jeg klarte ikke å utnytte de bra slagene og surret litt med nærspillet. Det er veldig små marginer som skal til for at det var en like god runde som i går, sier han til Norsk Golf, mens han skriver autografer til noen gutter som har stått og ventet på ham.

På slutten av dagen skulle det vise seg at Kofstad klarte cuten med et nødskrik.

Og hadde det ikke vært for birdien han satte på det avsluttende hullet ville han nå måtte pakke kofferten. Etter å ha moset driven midt i fairway, 20 meter forbi flightens nest lengste ball satte han opp wedgen en halvmeter fra pinnen. Men selv om avslutningen på runden var aggressiv vil han ikke gjøre noe endringer i spilleplanen til helgen.

- Det har fungert bra det jeg har gjort hittil, og det er så lite som skiller en god og en dårlig runde så jeg kommer ikke til å gjøre noen endringer i spillstrategien, sier han.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.