- Jeg er her for å vinne igjen

TRENINGSRUNDE: Ingenting å si på publikumsoppmøtet da Tiger Woods spilte mandagens treningsrunde på Augusta sammen med Jim Furyk og Fred Couples. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods møtte pressen for første gang siden ulykken i november.

Det var en offensiv, balansert og fokusert Tiger Woods som møtte pressen under mandagens pressekonferanse i The Masters. På forhånd var det knyttet stor spenning til dette møtet med pressen, det første møtet med offentligheten siden ulykken som startet opprullingen av utroskapsskandalen.

Takket fansen

- La meg først få takke alle tilskuerne her på Augusta som i dag tok i mot meg på en fantastisk måte under min treningsrunde. Jeg skal innrømme at jeg var nervøs, men de tok meg i mot meg med åpne armer, og det er jeg utrolig glad for, sa Tiger etter at pressekontakt Craig Heatley hadde innledet pressekonferansen.

Tigers innledning inneholdt også en unnskyldning til de andre spillerne for alt de har måttet gjennomgå de siste månedene som følge av hans handlinger. Deretter slapp journalistene løs med sine spørsmål, og ikke uventet ble Tiger umiddelbart dratt tilbake til ulykkesnatten 27. november.

- Jeg trengte fem sting i leppa, og fikk en trøkk i nakken. Derfor ble jeg kjørt til sykehuset, sa Tiger, som tilbakeviste alle påstander om at han ikke ville snakke med politiet.

Fulgte loven

- Jeg fulgte loven hele veien. Jeg fulgte også rådene fra mine advokater. Politiet ga meg en bot på 166 dollar for råkjøringen og det var alt, forklarte verdenseneren.

Tiger Woods måtte også svare på en lang rekke spørsmål om forbindelsene til "doplegen" Anthony Galea (51). Fire ganger skal Galea ha besøkt Tiger for å gi ham injeksjoner de siste årene.

- Jeg har aldri brukt dopingmidler. Jeg benyttet meg av Galeas kompetanse fordi han har jobbet med mange andre idrettsutøvere, og det betydde mye for meg. Jeg kjente ikke til det som senere har kommet fram. Jeg fikk bare noen helt legale injeksjoner, dels for kneet og dels for akillesproblemene jeg har hatt, sa Tiger.

Forstår sponsorene

Han fikk spørsmål om hva som hadde vært vanskeligst den siste tiden (Å miste verdiene mine, å såre andre). Han fikk spørsmål hvordan det har vært å leve med (Det har vært forferdelig, jeg løy for meg selv og løy for andre). Han fikk spørsmål om sponsorene som har sviktet ham (Det forstår jeg godt, jeg sviktet dem). Og han fikk spørsmål om rehabiliteringen (Jeg var 45 dager på klinikken, og behandlingen fortsetter).

Først etter 31 minutter fikk Tiger Woods det første spørsmålet om golf:

- Hva forventer du denne uken?

- Hva jeg forventer? sa Tiger og lyste opp, tydelig overrasket over det gledelige temaskiftet.

- Jeg vet ikke hva jeg skal forvente. Men jeg er her for å vinne. Det har ikke endret seg. Fysisk er jeg klar, mentalt er jeg klar. Jeg håper bare at jeg raskt finner tilbake til den gode følelsen i spillet mitt, at jeg blir kjent med lengdene mine igjen, følelsen på greenene. Forhåpentligvis sitter det allerede på det første hullet. Hvis ikke, så i hvert fall på det andre.

- Vil vi se en annen Tiger Woods nå?

- Ja, innrømmet Tiger. - Jeg kommer nok til å vise mer respekt for spilet. Jeg vil ikke være like het i toppen på banen, jeg blir nok mer dempet. Det betyr færre utbrudd, både etter gode og dårlige slag. Det går begge veier, det henger sammen.

Under hele rehabiliteringsperioden har han båret med seg ett av faren Earls mange råd. «Vil du hjelpe andre, må du først hjelpe deg selv».

Forstatt spillesugen?

- Jeg har forstått betydningen av dette nå. Mitt mål er å bli et bedre menneske, en bedre ektemann. Det jobber jeg med hver dag, og det er det viktigste. Om jeg vinner mesterskap på veien, er det også fint, sa Tiger.

Betyr det at konkurranselysten er blitt mindre? Neppe.

- Jeg kan allerede føle at gleden er tilbake i spillet mitt nå. Jeg var langt nede da jeg startet å slå baller igjen i januar, men etterhvert som jeg og Hank (Haney, Tigers trener. Red. anm.) har jobbet sammen, har spillelysten steget for hver dag. Det har ikke vært morsomt de siste par åra. Ja, jeg har vunnet turneringer, men det har ikke vært gøy. Naturlig nok, med alt jeg har vært involvert i og alle jeg har bedratt på veien. Men nå er alt ute, jeg her for å konkurrere igjen, og det kjennes veldig godt.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.