- Jeg kan være veldig vanskelig å slå

SELVSIKKER: Fjoråret lærte Thomas Bjørn at når han først har muligheten til å vinne kan han være vanskelig å ha med å gjøre. (Foto: All Over Press)

Denne uken tar Europas beste spillere turen til Commercialbank Qatar Masters. For danske Thomas Bjørn hadde det ikke gjort noe om turneringen ble en gjentagelse av fjoråret.

Veteranen klatret nemlig til topps i turneringen i 2011 - en triumf som markerte starten på den mest seiersrike sesong i hans Europatourkarriere. 40-åringen åpnet svakt i turneringen med 74 slag på den første runden, men stormet gjennom de tre siste rundene med scorer på 65-66- og 69 slag for å slå Spanias Alvaro Quiros med fire slag.

 

Senere på året klatret Bjørn til topps i Johnnie Walker Championship og Omega European Masters to uker på rad, og avsluttet sesongen på niendeplass i The Race to Dubai - hans beste plassering på poenglisten siden 2003.

 

- Man har alltid gode minner fra en golfbane man har vunnet på tidligere. Jeg vant i Portugal i 2010, men å gjøre det i et så sterkt startfelt (I Commercialbank Qatar Masters journ. anm.) betød mye for meg. Det var en veldig spesiell uke, sier Bjørn om fjorårets seier i Qatar.

 

- Den turneringen la mye av grunnlaget for resten av året. Det endret hele mentaliteten min. Tidligere har jeg hatt problemer med å gi meg selv nok muligheter til å vinne turneringer, men i Qatar fant jeg ut at når jeg først kommer i disse posisjonene, er jeg ganske god til å holde hele veien ut. Det var den store forskjellen, og jeg viste det igjen i Skottland og Sveis - er jeg der søndag kan jeg være veldig vanskelig å slå, konstaterer han selvsikkert.

 

Bjørn peker på at han fortsatt føler spiller er litt for ustabilt, men at det gode spillet oppveier det dårlige.

 

- Man må ta med seg det positive når man skal forsøke å forberede seg til den nye sesongen, og spillet mitt er bedre enn det har vært på en stund.

 

Det var helgens HSBC Championship i Qatar et bevis på. Her delte Bjørn tredjeplassen med Tiger Woods, to slag bak vinneren Robert Rock. På Doha Golf Club der ukens konkurranse går av stabelen blir det enda viktigere å kunne kontrollere ballen i vinden.

 

- Vinden i Qatar kan gjøre dagene på banen veldig tøffe. Det er på slike dager man sier seg fornøyd med par, og prøver å fokusere på å rulle i et par birdieputter her og der når man har sjansen. 

 

Det er høy kvalitet på feltet som stiller til start i Qatar, med nummer tre og fire på verdensrankingen, Lee Westwood og Martin Kaymer som de to høydepunktene. Tidligere vinnere av turneringen, Alvaro Quiros og Robert Karlson er også med, mens av PGA Tour-spillere har K.J. Choi og Hunter Mahan tatt turen fra andre siden av kloden.

 

NB! Knut Børsheim er ikke kvalifisert for spill i turneringen. Hans tredje turnering for året blir sannsynligvis Avantha Masters i New Dehli, India om to uker.

 

(Kilde: europeantour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.