- Jeg må ikke ha fokus på det

I SONEN: Phil Mickelson er brennhet før helgens Players Championship. Spørsmålet er om han klarer å bli nummer én i løpet av helgen. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Phil Mickelson har oppskriften klar for hvordan han skal bli nummer én i verden.

Phil Mickelson kommer til Sawgrass denne uken med antakelig noe av verdens beste selvtillit. Så kan han også bli kronet som verdens beste golfspiller etter kommende helgs turnering, dersom han vinner og dersom Tiger Woods ikke blir blant de fem beste.

Drøm
Mickelson vant Masters, og fulgte opp med en 2. plass i sist helgs Quail Hollow Championship. Og selv om alle andre har fokus på om Mickelson klarer å detronisere Woods, prøver den venstrehendte magikeren å ha minst mulig fokus på det selv.

- Det er enhver spillers drøm og mål å bli anerkjent som verdens beste, i henhold til rankingen. Det er definitivt noe jeg har strukket meg mot, men ikke har oppnådd ennå. Det vil bety mye for meg om jeg klarer det. Men for at jeg skal klare det, må jeg ikke ha fokus på det. Jeg er nødt til å gå ut og gjøre meg klar til å spille denne golfbanen, fordi den er ikke enkel. Jeg har mye arbeid foran meg, sier Mickelson til pgatour.com.

Dersom Mickelson skulle klare det, blir han den 13. spilleren til å klatre opp på toppen av rankingen. Fra før av har spillere som Bernhard Langer, Seve Ballesteros, Greg Norman, Nick Faldo, Ian Woosnam, Fred Couples, Nick Price, Tom Lehman, Ernie Els og Tiger Woods klart det.

Må vinne turneringer
Tiger, på sin side, er ikke så bekymret for om han havner ned på 2. plass. Han har toppet rankingen i 598 uker i sin karriere - lenger enn noen annen i golfhistorien. To ganger er han blitt kakket ned fra tronen. Først av David Duval i 15 uker og deretter av Vijay Singh i 32.
- Det har skjedd før. For å fortsette å være nummer én, må du vinne golfturneringer. Det har ikke jeg gjort på en stund. Jeg har ikke spilt på en stund heller, sa Woods tirsdag.
Tiger og Phil har vært rivaler i 13 år nå. Mens Woods har 71 titler på PGA-touren, har Mickelson 38. Tiger har 14 majors, Phil har fire. Begge har vunnet på Sawgrass tidligere. Men Mickelson har vunnet tre av fire ganger de to har stilt opp i samme turnering det siste året.
- Jeg blir ekstra motivert når Tiger er i startfeltet, innrømmer Mickelson.
Hvis det stemmer, har vi nok en fantastisk golfhelg foran oss.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.