– Jeg manglet den siste lille flyten

– Jeg manglet den siste lille flyten

Jarand Ekeland Arnøy var nær ved å kvalifisere seg til British Open. Dette bildet er fra Verdura Resort, på Sicilia, i mai. (Foto: Facebook/JarandGolf)

Jarand Ekeland Arnøy var tre slag unna fra å bli bare den femte nordmannen til å spille British Open.

Tirsdag ettermiddag kunne Jarand Ekeland Arnøy (21) blitt den femte nordmannen gjennom tidene til å kvalifisere seg til British Open.

– Jeg er fornøyd med spillet, men manglet den siste lille flyten for å klare det. Det er selvfølgelig kjipt, men jeg tar det som et steg i riktig retning, sier Arnøy, til Norsk Golf.

LES OGSÅ: Tre slag unna the Open

Tøffe engelskmenn

I kvalifiseringsturneringen som ble spilt på linksbanen St. Annes, nordvest i England, ville de tre beste kunne bestille tur til legendariske Carnoustie, der årets tredje golfmajor spilles fra 19. til 22. juli.

Jeg trodde -8 eller
-9 skulle holde

Da scorekortene ble signert, forseglet og levert, som det heter, var det tre engelske navn som stod øverst på lista; James Robinson (-12), Marcus Armitage (-10) og Jack Senior (-10).

Tre slag bak, på en 5. plass, stod Jarand Ekeland Arnøys navn.

– Jeg trodde -8 eller -9 skulle holde, så jeg trodde jeg hadde muligheten helt til siste hull.

(saken fortsetter under bildet)

Her forbereder Ekeland Arnøy seg til turneringen Made in Denmark, som ble spilt på Himmerland i slutten av juni. (Foto: Facebook/JarandGolf)

Norsk golfhistorie

Til tross for to par 5-hull på de siste to hullene, avsluttet bergenseren med fire strake par. Dermed gikk han i klubbhuset vel vitende om at han var avhengig av at noen av de foran klabbet det til. Det skjedde ikke, og dermed blir det ingen ny nordmann på lista over historiske navn:

Bare Tore Chr. Sviland (1981), Per Haugsrud (1997), Lars Petter Brovold (2005) og Marius Thorp (2006) har spilt turneringen, der vinneren mottar the Claret jug.

LES OGSÅ: Ti år siden Thorp skrev norsk golfhistorie

– Jeg spilte ikke godt nok på siste ni, og ble jobbende for par litt for mange ganger. Samtidig tok jeg ikke godt nok vare på de enkle par 5-hullene, sier Ekeland Arnøy, som til slutt endte på -7.

Drømmen om Carnoustie brast

Ekeland Arnøy kom godt igang på første runde, og hang med før den avgjørende dag to. Starten på runde to var enda bedre, og da Fana-golferen rundet, med ni hull igjen å spille, lå han på delt 3. plass.

Nærmere enn dét kom han ikke, på det som var en typisk engelsk golfbane, på vestkysten nord for Liverpool.

– Det var klassisk links, betongfairwayer og dype bunkere.

– Det er den beste golfen jeg har spilt hittil i år, og jeg er fornøyd med at spillet blir bedre og bedre.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.