- Jeg er sikker på at det skjer

TROR FORTSATT: Jack Nicklaus har fortsatt tro på at Tiger Woods vil bryte rekorden hans. (Foto: Getty Images)

Jack Nicklaus tror Tiger Woods vinner US Open om to uker.

For et år siden vant Tiger Woods Memorial Tournament for fjerde gang, en av mange rekorder verdenseneren har føyd til sitt navn i løpet av sin fantastiske karriere. Da Tiger gjorde det, var Jack Nicklaus mer overbevist enn noen gang om at Tiger ville ta et nytt skritt i retning av å tangere Nicklaus' 18 majorseirer.

Tidsspørsmål
Så har ikke skjedd. Det har skjedd mye annet, som vi ikke skal rippe opp i her, men Nicklaus er fast i troen på at Tiger vil vinne en ny major. Og det veldig snart.

- Jeg regner med at nummer 15 vil komme for Tiger Woods om to uker, sa Nicklaus tirsdag, med referanse til US Open på Pebble Beach. - Hvis han driver ballen på denne måten, og spiller på denne måten, er jeg sikker på at det skjer. Det vil overraske meg stort hvis ikke, sa han.

Nicklaus mener det bare er et tidsspørsmål for rekorden hans ryker.

- Jeg har følt i mange år at rekorden min ville ryke en dag. Tiger har kommet og vært den beste spilleren på lenge. Om jeg tror Tiger vil bryte rekorden min? Ja, det tror jeg. Han er veldig dedikert, og han jobber hardt. Men på den annen side: jeg har alltid sagt at man må gjøre det. Man må gå ut der og gjøre det.

Og akkurat det er det mange som stiller spørsmål ved om Tiger vil klare. Tiger har aldri vært mer uforutsigbar enn han er nå. Han gikk fra en fjerdeplass i Masters til å slite med å komme seg under 80 slag. Hans fysiske tilstand er det spørsmål ved. Han må finne ut av svingen sin på egen hånd, siden trener Hank Haney sluttet for noen uker siden.

Tvil blant vennene
- For et år siden ville jeg sagt at det er 100 prosents sjanse for at Tiger tar igjen Jack. Nå vil jeg si 70 prosent. Det handler om ustabiliteten i livet hans akkurat nå, og måten han har spilt golf på. Og det blir ikke noe lettere jo eldre du blir. Men han er fortsatt den best trente idrettsmannen i verden, sier Robert Allenby.

Woods vant ti av sine 14 majortitler før han rundet 30 år. Sin 14. seier kom da han var 32. Så kom kneoperasjon og personlige problemer. Selv blant Tigers venner er det tvil.

- Det har forandret seg, sier John Cook. - På et tidspunkt trodde jeg han ville vinne 25 majors. Jeg tror han bryter rekorden, men selv om han elsker Pebble Beach og St. Andrews, så kommer det ikke automatisk. Han må finne svingen sin, tro på den og ikke ha andre bekymringer utenfor golfbanen, mener han.

Jack Nicklaus har tidligere sagt at han vil være den første til å ta Tiger Woods i hånden når Tiger bryter rekorden.

Det kan ta lenger tid enn Nicklaus trodde.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.