- Jeg trenger ingen motivasjon

HAR NOE Å BEVISE: Paul Casey vil gjerne bevise at han skulle og burde vært med på Ryder Cup-laget. (Foto: Kevin C. Cox, Getty Images)

Helgens mest motiverte mann? Prøv Paul Casey.

Engelske Paul Casey, ranket som nummer sju i verden, kom aldri med på Colin Montgomeries Ryder Cup-lag. Årsak: han hadde ikke nok Ryder Cup-poeng, og Padraig Harrington fikk wild card istedenfor.

Vrakingen, om man kan kalle det det, har neppe vært enkel å takle for Casey, men du verden som han har taklet den. 11 strake runder på 60-tallet har han notert seg siden Monty sa takk, men nei takk.

Og en av de beste gikk han torsdag under førsterunden av The Tour Championship - den siste turneringen i FedEx-sluttspillet. 66 slag ble det på briten, fire under par, og med det er han i delt ledelse sammen med Luke Donald og Geoff Ogilvy.

Og selv om det ikke ble noen Ryder Cup-tur, kan kanskje Casey le hele veien til banken isteden. Vinneren av sluttspillet får som kjent med seg en bonus på ti millioner dollar.

- Det kan bli den viktigste seieren i karrieren min. Definitivt den største rent økonomisk, smilte han etter torsdagens runde. Men han får ingen ekstra motivasjon av pengene.

- Jeg trenger ikke det. Jeg er motivert nok, sier han. Uten at noen trenger å be han utdype hvorfor.

- Jeg har fått en mulighet til å oppnå ett av målene jeg satte meg før starten av sesongen. Nå som turneringen er i gang, prøver jeg bare å sette meg selv i posisjon til å vinne, sier han.

Det var en vanskelig dag på banen torsdag. Bare ni av 30 spillere brøt par. Bare Jim Furyk kom seg rundt uten en eneste bogey.

Det lover også godt for Casey at ingen av de andre spillerne på topp fem i sluttspillet kom seg under par. Charley Hoffman gikk én over par (71), Matt Kuchar gikk på 72, mens Dustin Johnson og Steve Stricker gikk henholdsvis på 73 og 74.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.