- Jeg var litt ute å kjøre

Etter en andrerunde på par, henger Henrik Bjørnstad godt med før «moving day» i The Honda Classic. Foto: Golfnews.no

Men Bjørnstad hentet seg inn og er «i posisjon» i The Honda Classic.

Henrik Bjørnstad lå på -2 og en strålende niendeplass etter den første dagen av PGA-turneringen The Honda Classic i Florida.

Etter en runde på par (70 slag) fredag, falt nordmannen noen hakk på leaderboard. Nordmannen er på delt 14. plass etter to runder.

- Fin posisjon
- Jeg er veldig fornøyd også i dag. Jeg spilte det samme spillet. Jeg var litt ute å kjøre med to tidlige bogeyer, men klarte å hente meg inn. Det er bra. Jeg er i en fin posisjon nå, sier Henrik Bjørnstad til Golfnews.no.

Spillet har vist at han har alle muligheter til å klatre igjen i løpet av de to siste rundene.I snitt har han drivet over 250 meter. Fairwayen treffer han nesten 60% av gangene. Han treffer sju av ti greener. Og han har også vist at putteren kan være het.

- Nå blir det litt lunsj, kaffe og så litt trening. Det gjelder å få litt spenning ut av kroppen nå, og så være klar til i morgen, sier Henrik.

Han startet fredagen på back nine. Han måtte tåle to bogeys tidlig før han gnistret til med to birdies på de tre fryktede hullene, som kalles «The Bear Trap» på grunn av alle vanskelighetene man kan havne i.

Liker det vanskelige
- Ja, jeg vet ikke hva det er, smiler Henrik. - Det er jo ikke spesielt koselige hull da, men kanskje har jeg en forkjærlighet for vanskelige hull. Jeg har faktisk gjort det en gang bedre her. Da hadde jeg birdie på både 15,16 og 17.

Med en ny birdie på hull 1 (Henriks tiende) og -3 sammenlagt, klatret han på et tidspunkt opp til sjetteplass på leaderboard.

På hull 6 fikk han imidlertid en bogey som tok han tilbake til par for dagen og -2 sammenlagt.

Camilo Villegas og Anthony Kim leder turneringen på -8. Kim gikk en sterk 64-runde fredag.

I posisjon igjen
- Jeg føler meg veldig bra. Jeg har jobbet hardt med spillet mitt, og de siste månedene har jeg virkelig begynt å spille bedre. Jeg har ikke satt sammen fire gode runder ennå, men jeg er glad for å være i en ny posisjon til å kunne gjøre det, sa Kim til pgatour.com etter runden.

Flere andre spillere benyttet også dagen godt. Både Paul Casey, Mike Weir og Stephen Ames gikk andrerunden på 64 slag.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.