- Jeg var sjokkert og lammet

NEDERLAG: Adam Scott kunne ikke tro det da han rotet bort The Open. (Foto: All Over Press)

Adam Scott møtte pressen for første gang siden The Open-kollapsen på Royal Lytham. Nå håper han på å reise seg i turneringen han vant i fjor.

- Det er alltid gøy å komme tilbake som regjerende mester, det gir deg litt ekstra motivasjon for å beholde trofeet. Det var en stor seier for meg, og har gitt meg fornyet selvtillit, fortalte Scott pressen onsdag, dagen før WGC-Bridgestone Invitational slår i gang.

 

Og nettopp selvtillit er nøkkelordet for Adam, som nekter å være for streng med seg selv etter hva som skjedde i The Open-mesterskapet.

 

- Skuffelsen fra Lytham bør ikke holde meg tilbake fra å utnytte den gode formen jeg er i om dagen. Det var deilig da jeg kom på rangen og begynte å slå baller igjen. Da tenkte jeg at "jeg slår jo faktisk veldig bra". Det føltes bare ikke slik rett etter de siste fire hullene i The Open.

 

32-åringen medgir at nederlaget kom som et sjokk, spesielt etter å ha kontrollert turneringen i 68 hull i forkant av de fire avsluttende bogeyene.

 

- For å være ærlig følte jeg meg sjokkert og nesten lam. Jeg var nok sjokkert fordi jeg spilte så bra at jeg ikke trodde det kom til å skje. Det var en stor overraskelse for meg.

 

Scott sier tankene hans beveget seg i "en million kilometer i timen" da han begynte å merke presset, og tok noen avgjørelser han har angret på i ettertid - avgjørelser hans veterancaddie Stevie Williams tilsynelatende burde ha pratet ham vekk fra.

 

- Vi er begge skuffet, og vi er begge skuffet over oss selv. Jeg tror at ingen av våre prestasjoner var nok til å få jobben gjort. Steve har vært i den posisjonen tidligere, men aldri med meg, og forhåpentligvis kommer vi til å være i den situasjonen oftere. Da vet vi kanskje bedre hvordan vi skal takle situasjonen sammen. De siste hullene matchet vi ikke helt. Det er hva presset i slike situasjoner kan gjøre med deg, forteller Scott.

 

Nå skal han forsøke å bruke resultatet som et insentiv til å ta sin første major, slik Rory McIlroy slo tilbake med U.S. Open-tittelen, bare noen uker etter å ha rotet bort seieren i The Masters.

 

- Det føltes som om det var min uke, og jeg spilte som en mester. Men jeg spilte fire dårlige hull på slutten, og da går det ikke an å vinne. Det er bare motivasjon for meg. Jeg er på rett spor. Nå må jeg bare fortsette gjøre det jeg gjør, så vil det komme flere muligheter, konkluderer australieneren.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.