- Jeg vil spille golf overalt

THE ONE TO BEAT: Anthony Kim er på plass på Jeju-øya - i kongeform. (Foto: Harry How, Getty Images)

Anthony Kim jager ny en seier - denne gangen i landet foreldrene hans kommer fra.

Anthony Kim deltar denne uken i Ballantine's Championship i Sør-Korea. Vinner han der, blir det hans første seier utenfor amerikanske landegrenser.

Og 24-åringen, som er i vanvittig form etter seieren i Shell Houston Open og tredjeplassen i Masters - der han avsluttet med en gnistrende 65-runde - gleder seg til å spille i landet hans foreldre kommer fra.

- Viktig for unge spillere
Kim ligger på tiendeplass når det gjelder The Race to Dubai - det som før het Order of Merit og som er en egen, pengemettet turnering mot slutten av sesongen - og han er helt klar på at han ønsker å være med i finalespillet til høsten. Og for å klare det er han sugen på å vinne på Europatouren.

- Jeg meldte meg på Europatouren igjen i år, og det var ingen vanskelig beslutning. Jeg ønsker å spille over hele verden, og jeg tror det er viktig for unge spillere som meg selv, og andre, å bidra til at sporten vokser, sa Kim i forkant av turneringen denne uken.

Han er veldig fornøyd med formen sin om dagen.

- Jeg har spilt ganske god golf. Jeg er mest fornøyd med hvordan jeg chipper og putter. Hvis jeg kan holde det gående, bør jeg være med og kjempe i teten, mener Kim.

Kim deltok i Ballantine's Championship i 2008. Da ble han nummer fem. Amerikaneren mener han har modnet siden sin forrige reise til Jeju-øya.

Store forandringer
- Jeg har forandret meg ganske mye, både som person og som golfspiller. Jeg har det mye mer gøy nå enn for et par år tilbake. Det er mye enklere for meg nå å komme til en turnering og kose meg, kose meg med fansen og støtten jeg får. Jeg er mer tålmodig, har opplevd mer, og jeg har innsett hvor heldig jeg er som får lov til å ha golf som levebrød, sier Kim.

Kim vokste opp i Palm Desert i Sør-California, men foreldrene hans er fra Korea.

- Det vil kanskje bli flere mennesker her som heier på meg, og mitt hovedmål er at de skal huske at jeg var her. Jeg håper jeg kan lage et bra show, sier Kim.

Kilde: www.europeantour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.