- Jeg visste det ville bli en kamp

DEN VEIEN: Steve Williams og Tiger Woods har opplevd mye sammen. Hva venter for duoen i 2011? (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

2010 har ikke vært lett for Steve Williams heller.

Steve Williams har vært Tiger Woods' caddie i 12 år. Uten at vi trenger å gå i detalj på hva det har betydd rent økonomisk, kan vi nøye oss med å si at newzealenderen har tjent penger. Mye penger.

Så ikke i år. Tiger har ikke vunnet en eneste turnering i hele 2010, og på et tidspunkt gikk det rykter om at samarbeidsklimaet mellom spiller og caddie ikke var tipp topp. Mange spekulerte både i om Williams skulle slutte og at han skulle få sparken. Det første avviser Williams på det sterkeste.

- Jeg jobber som golfcaddie. Jeg har ikke gjort annet. Jeg jobber for det som utvilsomt er en av de største spillerne som noen gang har spilt, som er fullt fokusert på å slå rekorden til Jack Nicklaus. Hvorfor skulle jeg ønske å slutte?

At Tiger har hatt et trøblete år, trenger heller ingen nærmere forklaring. Men det har ikke vært lett for Williams heller. Han hørte ikke fra sin sjef i desember i fjor da Tiger Woods' problemer for alvor ble verdenskjent, og mange antok at Williams selv hadde bidratt til å dekke over Tigers mange sidesprang. At han nektet gjentatte ganger forandret ikke nødvendigvis opinionen der ute.

Det har heller ikke vært like moro å komme tilbake igjen på jobb. Tiger Woods anno 2010 har ikke liknet mye på den dominante spilleren han en gang var. Et par ganger måtte de til og med avslutte ukesarbeidet to dager før tiden.

- Når du konkurrerer på dette nivået, handler mye av suksessen din om mentale forberedelser. Tigers hode var ikke like skarpt på grunn av hans personlige problemer. Han har kommet tilbake fra skade tidligere. Jeg har vært caddien hans i 12 år, og de to gangene han hadde hatt lange avbrekk, kom han tilbake som om ingenting hadde skjedd. Jeg trodde ikke mye ville være annerledes.

Det tok imidlertid ikke lang tid å innse at han tok feil. Woods kom riktignok tilbake i Masters og ble nummer fire.

- Det var åpenbart etter Augusta at det kom til å bli en kamp. Han begynte å stille spørsmål ved svingen, og da han tok beslutningen om å gjøre om på den, visste jeg at det kom til å bli et år med rekonstruksjon. Og det var helt greit.

Men det handler om å vinne. Også for Williams.

- Jeg ville ikke jobbet for en spiller som ikke kan vinne turneringer. Det ville ikke ha appellert til meg.

Williams er imponert med progresjonen Woods har vist i år. Utviklingen holdt på å sikre ham seier i Chevron World Challenge i begynnelsen av desember, hadde det ikke vært for dag fire-nerver og Graeme McDowells vanvittge varme putter.

- Jeg er ganske sikker på at når det nye året begynner, så vil Tiger ha implementert sin nye sving.

Ta det som et skremmeskudd til de fleste.

Kilde: Associated Press


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.