Jiménez holdt stand

BAMSEKLEM: En storfornøyd Jiménez omfavner det som er hans tredje trofé på Europatouren denne sesongen. Foto: All Over Press

Miguel Angel Jiménez vant søndag sin tredje turnering på årets Europatour.

Miguel Angel Jiménez ble med sin seier i Omega European Masters i Sveits søndag den femte spilleren på det europeiske Ryder Cup-laget til å vinne på touren siden starten av august.
Spanjolen avsluttet med en runde fire under par, totalt 21 under. Han beholdt dermed sin luke på tre slag til Ryder Cup-lagkamerat Edoardo Molinari fra Italia. Da syv hull gjenstod så det ut til at Jiménez skulle cruise inn til seier. På det tidspunktet ledet han med seks slag. Fire hull senere var ledelsen kuttet til ett slag. Men da det gjaldt som mest holdt veteranen hodet kaldt og holdt stand. En champagnevåt Jiménez, som nå er inne i sin 27. sesong på Europatouren var storfornøyd etter runden. 
- Jeg elsker å komme hit til Sveits. Jeg har pleid å gjøre det bra i denne turneringen, og det betyr mye for meg å vinne her.
Jiménez var ikke den eneste som hadde grunn til å juble etter runden. 17 år gamle Matteo Manassero endte på tredjeplass etter en avsluttende 68-runde, og kunne inkassere nesten én million kroner. Han sikret dermed tourkortet for neste sesong, i det som var kun hans sjette start som profesjonell spiller.
- Oppdrag utført. Jeg har nå fulle spillerettigheter på touren, noe som var målet mitt fra første stund, sa en ekstatisk Manassero etter runden.
Det var runden på fredag som la grunnlaget for helgens seier for Miguel Angel Jiménez. Med ti under par, 61 slag, på andrerunden gikk han sin beste runde i sin profesjonelle karriere. Turneringen var hans 535 totalt. Dette er forøvrig også andre gang denne sesongen han vinner en Omega-sponset konkurranse. Sist gang var Omega Dubai Desert Classic februar.
- Jeg er alltid punktlig og aldri for sen, avsluttet en tørrvittig Jiménez pressekonferansen.
 
 
Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.