Jiyai Shin ble historisk

PÅ TOPP: Jiyai Shin er overlykkelig etter å ha blitt nummer én i verden. (Foto: Stephen Dunn, Getty Images)

Lorena Ochoa er ikke lenger verdens beste kvinnelige golfspiller.

Ochoa, som ga seg på LPGA-sirkuset med en sjetteplass i helgens Tres Marias Championship, gjorde det som nummer én på rankingen. Spørsmålet mange har stilt seg, er hvem som kommer til å overta hennes posisjon. Ochoa holdt den posisjonen i 158 uker etter at Annika Sørenstam la opp for tre år siden.

Den første til å bli nummer én etter Ochoa, er sørkoreanske Jiyai Shin.

- Jeg kan ikke tro det. Det er så mange gode spillere der ute. Å tenke at jeg er nummer én - det er bare ikke til å tro, sier Shin til lpga.com.

Shin vant sist ukes CyberAgent Ladies på den japanske touren. Hun toppet pengelisten på LPGA-touren i 2009, den første sørkoreanske jenta til å gjøre det, og hun ble også kåret til årets nykommer i fjor.

- I dag er en historisk dag for LPGA, og vi er alle stolte over at Jiyai Shin er den tredje til å toppe Rolex-rankingen. Hun har gjort seg fortjent til det gjennom hardt arbeid og ferdigheter, og vi regner med en hard kamp denne sesongen om førsteplassen takket være fantastisk spill av Ai Miyazato, Suzann Pettersen, Yani Tseng og mange andre, sa LPGA-boss Mike Whan mandag.

Rolex-rankingen ble lansert 21. februar 2006, som det første verdensomspennende rankingsystemet for damene. Etter lanseringen har bare to spillere vært nummer én - Sørenstam og Ochoa.

Her er de ti beste:

1. Jiyai Shin (+1)
2. Lorena Ochoa (-1)
3. Ai Miyazato (+2)
4. Yani Tseng ((-1)
5. Suzann Pettersen (-1)
6. Cristie Kerr
7. Anna Nordqvist
8. Michelle Wie (+1)
9. Karrie Webb (-1)
10. Na Yeon Choi

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.