Johnson? Singh? Scott?

HELT ÅPENT: Det er umulig for Dustin Johnson eller noen av de andre spillere i FedEx-sluttspillet å spå hvem som kommer til å vinne. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Det er alle muligheter for en overraskende vinner av årets FedExCup.

Golfåret 2011 har vært litt av et år. Hvem hadde trodd, før årets sesong, at spillere som Webb Simpson, Brandt Snedeker og Gary Woodland ville være på topp ti før uke to av sluttspillet begynner. Eller at Keegan Bradley skulle ligge godt an til å vinne. Eller at Jason Dufner skulle ligge langt foran en spiller som Rickie Fowler, og veldig, veldig langt foran spillere som Jim Furyk, Padraig Harrington og Ernie Els. Eller at Tiger Woods ikke engang skulle være med. Eller at 48 år gamle Vijay Singh plutselig skulle være med og kjempe om titler igjen.

2011 har definitivt vært et år fullt av overraskelser. Dustin Johnson topper nå FedExCup-rankingen takket være seieren i The Barclays sist helg, og det i seg selv er også ganske overraskende, med tanke på Johnsons noe middelmådige sesong så langt. Plutselig er han altså i teten.

Ukens Deutsche Bank Championship er turneringen der klinten blir skilt fra hveten. Det handler om å komme seg inn blant de 70 beste, og helst en god del bedre en det også, så ikke neste ukes turnering blir et race om å havne på topp 30 - som er det siste hinderet før The Tour Championship. Det betyr at spillere som Jim Furyk må skjerpe seg. Els og Harrington må skjerpe seg veldig. Spillere som Ian Poulter, Chris Stroud og Anthony Kim er nødt til å gjøre større sprang denne uken enn det de gjorde sist.

Og det er en følelse i år av at hvem som helst kan stikke av med hele potten. Kuchar, Donald, Scott, Stricker, Mickelson, Johnson - alle. Her er noen av de kanskje heteste:

Jason Dufner: Han har klart å få PGA Championship-skuffelsen litt på avstand. Ble nummer to i Boston for to år siden, og er i form.

Padraig Harrington: Aldri godt å vite med iren, men han leverte spill sist helg som bar bud om form i anmarsj. Se opp for Harrington denne uken.

Rickie Fowler: Venter fortsatt på sin første seier, men har det definitivt i seg. En seier kan fort utløse flere.

Vijay Singh: Gamlefar er frisk igjen, ryggen er bra, og da spiller fijianeren god golf også. To fjerdeplasser på rad nå.

Nick Watney: Talentfull så det holder, og når han først får smaken av birdies, er han ustoppelig. Ligger på tredjeplass på FedExCup-rankingen. En spiller man ikke kan overse.

Webb Simpson: Han har én seier i år og to andreplasser. Åtte topp ti-plasseringer totalt.

Keegan Bradley: Vant PGA Championship på imponerende vis, og nå er han hjemme i Boston.

Adam Scott: Hvis vi antar at sisterunden hans i The Barclays var et snubleskritt, er han på god vei mot topp fem før finalen i Atlanta.

Jason Day: Har flydd under radaren i det siste, men ble nummer to i Deutsche Bank Championship i fjor. Kjenner banen godt.

Jonathan Byrd: Begynte sesongen bra, før formen dalte, men nå er han på vei opp igjen.

Og så skal man selvsagt aldri avskrive spillere som Furyk, Mickelson og Stricker, eller regne med noe annet enn at Luke Donald blir å kjempe helt i toppen.

Spennende blir det i alle fall.

Og norskgolf.no følger innspurten.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.