Johnson i U.S. Open-form

VANT: Long-hitteren Dustin Johnson er nå en av favorittene før U.S. Open. (Foto: All Over Press)

Rory McIlroy kludret det til da Dustin Johnson klatret til topps i St. Jude Classic - bare hans andre turnering siden han returnerte fra skade.

Amerikaneren avsluttet med en runde på fire under par på TPC Southwind for å gå til ni under par, noe som holdt til seier med ett slags margin på sin landsmann John Merrick, som nesten chippet i på det siste hullet for å tvinge Johnson ut i omspill.

 

Rory McIlroy startet dagen ett slag bak teten, og gikk rett i ledelsen med å gjøre birdies på fire av de 11 første hullene. Etter å ha misset tre cuter på rad i forkant av turneringen, har Rory vært på desperat jakt etter formen for å kunne forsvare fjorårets U.S. Open-triumf når turneringen slår i gang torsdag. 

 

Men nord-iren viste at han fortsatt har et stykke å gå da han sprakk på de siste ni. Han slo i vannet på det 12. hullet, gjorde bogey på det 14. for å miste ledelsen, før han på ny slo i vannet på det siste hullet og signerte for dobbelbogey. En birdie på dette hullet ville sendt ham i omspill, men i stedet avsluttet han tre slag bak på delt 7. plass.

 

Seieren var Dustin Johnson sin første etter å ha kommet tilbake fra en ryggskade som holdt ham på sidelinjen i to måneder. I motsetning til McIlroy gjorde han birdies på to av de tre siste hullet, inkludert en 7-metersputt på det 17. hullet for å ta seg til toppen av leaderboardet, og dermed også lansere seg selv som en av favorittene før U.S. Open.

 

- Dette føles virkelig bra, spesielt etter å ha vært ute så lenge, sa han etter at seieren var et faktum.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.