Jordan (16) visste hvordan

SKREV HISTORIE: Jordan Spieth ble fredag den sjette yngste spilleren gjennom tidene som klarte cuten på PGA-touren. (Foto: Getty)

Fredag ble en ny stjerne født på PGA-touren. Hans navn er Jordan Spieth.

16 år, 9 måneder og 24 dager. Mer trengte ikke Jordan Spieth på å utvikle seg til en golfspiller av internasjonalt format.

Amatøren dyttet ballen i hullet til en enkel par på avslutningshullet under andre runde av Byron Nelson Championship fredag, noterte 69 slag på scorekortet. Dermed ble han den sjette yngste spilleren gjennom tidene som har klart cuten på PGA-touren.

Publikum ropte navnet hans. Han vinket tilbake. ESPN intervjuet han. Han svarte at dette var «nesten surrealistisk». Mange ganger major-vinner og tv-kommentator Nick Faldo skrøt uhemmet av det nye stjerneskuddet. Jordan repliserte ydmykt ved å tiltale Faldo som «Sir Nick».

Ingen tror eller forventer at unge Spieth kan vinne Byron Nelson Championship, men tenåringen akter å gjøre et forsøk.

- Vi får se. Jeg føler spillet mitt sitter bra denne uka. Så får vi se hva det holder til, sier Jordan Spieth, som etter to runder (68 og 69 slag) ligger på delt 22. plass, bare tre slag bak en topp 10-plassering.

Med sin 69-runde stjal den 16-årige amatøren rampelyset fra sin medspiller Cameron Beckman, som gikk dagens beste runde på 61 slag. Beckman tok dermed over ledelsen i turneringen, tre slag foran Blake Adams og fire slag foran Jason Day.

Henrik Bjørnstad klart dessverre ikke cuten. På en runde som inneholdt tre dobbelbogyer endte nordmannen på hele 79 slag - og nesten sist i startfeltet.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.