Jordan kan gjøre som Mickelson

VINNER HAN? Phil Mickelson vant på PGA-tour som amatør i 19991. Søndag kan Jordan Spieth gjøre det samme. (Foto: Getty)

Unggutten Jordan Spieth (16) fortsetter å sjokkere på PGA-touren.

Jason Day er tilbake i føringen etter tre dager av HP Byron Nelson Championship i Dallas, men det er den 16-årige amatøren Jordan Spieth alle snakker om.

Han imponerte alle ved å klare cuten fredag. Lørdag sjokkerte han de samme tilskuerne da han klatret til 7. plass. Spieth er seks slag bak ledende Day, men bare fire slag bak Blake Adams på 2. plass. En historisk, men likevel helt utenkelig, seier for 16-åringen er altså innen rekkevidde.

Det får selvfølgelig praten til å gå.

Dersom Jordan Spieth skulle vinne Byron Nelson-turneringen vil han automatisk være kvalifisert til å bli med på PGA-touren den dagen han fyller 18 år. Han vil også få være med i mange turneringer før den tid. Men på grunn av sin amatørstatus vil han altså ikke kunne motta premiepengene for denne eventuelle turneringsseieren.

Men kan en amatør vinne? Så absolutt. Phil Mickelson var amatør da han vant Northern Telecom Open i 1991. Det er foreløpig siste gang det utenkelige har skjedd.

PS! Henrik Bjørnstad røk ut av turneringen etter to dagers spill.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.