Julegavetips

Julegavetips

JULESTEMNING: Gi en golfgave som svinger!

Vi har tips for ønskelisten din, deg som skal kjøpe noe til svigersønnen som nettopp har startet med golf eller kanskje bare vil kjøpe en fin presang til seg selv.

Mye av utstyret golfere bruker er personlig og tilpasset til dem. Innen køller finnes det så mange variabler at det er svært vanskelig å treffe med gaven. I vår første gaveartikkel finner dere forslag som ikke krever størrelse, flex, loft eller annen teknisk informasjon.

 

GPS og laser

Lengdemålere er god hjelp for golfere på alle nivå og står sikkert høyt på mange ønskelister. Kjøper du laser må du passe på at den har det som heter pinseeker eller en annen funksjon som gjør det lettere å treffe flagget på lang avstand. Laser uten slik funksjon er svært vanskelig å bruke. Med GPS er det viktig å forsikre seg om at den inneholder norske baner. GPS kjøpt i Norge gjør sikkert dette, men ved netthandel kan det være verd å sjekke.

Populære lasere;

Nikon Coolshot

Pargate 2000 TPX og 1500CX

Bushnell Tour V2 og 1600 

Bushnell har nye modeller ute men disse to ser ut til å være de mest aktuelle for det norske markedet per dags dato. En god laser koster 2.000,- eller mer men da har man et godt produkt som varer lenge. Ved kjøp fra utlandet kan vi anbefale å kikke nærmere på Callaway Razr og Leupold.

 

Populære GPS;

Garmin Approach S1 klokke

Garmin Approach S3 klokke

Voice Caddie

GolfBuddy Voice

Garmin Approach G6

Skycaddie SGX

GolfBuddy Platinum

G6, GB Platinum og SGX er eksempel på GPS med touchskjerm. Det siste året har disse fått hard konkurranse fra spesielt klokker og minidingser med stemme som gir deg lengdene. For den som ønsker noe avansert anbefaler vi GPS med touchskjerm eller Garmin S3. De andre er enkle men svært gode produkter nettopp på grunn av det. Prisen er også ganske hyggelig på de enklere produktene, fra 1.500,- til 1.700,- veiledende.

 

Gavekort på iTunes og app store

Det kryr av gode apps til iPhone og iPad. Golfshot er alles favoritt men alt fra spill til analyseverktøy er aktuelt for golfere. Eller kanskje et abonnement på Golf Digest på iPad? 

Gavekort kan kjøpes direkte i iTunes. Du kan printe det ut, få tilsendt, sende på mail, kjøpe spesifikke apper eller sette inn direkte på konto til mottaker. Det selges også gavekort hos blant annet Lefdal og Elkjøp. Et tips her er at man kan kjøpe elektroniske golfbøker.

 

Svinganalyse

Vi har blitt svært begeistret for SwingByte og GolfSense. Snart skal vi teste SwingSmart. Andre aktuelle sensorer er 3Bays og SwingTip. De tre førstnevnte er for øyeblikket de mest populære. GolfSense kan kjøpes på apple.no og koster 989,-. De andre er for øyeblikket kun tilgjengelig fra på internett fra utenlandske forhandlere. Appene er gratis. GolfSense og SwingByte har app til både Android og iOS.

 

Bøker

Har golfere tid til å lese da? Ja, gode golfbøker tar vi oss tid til. Både biografier og instruksjonsbøker er populært. Utvalget er kanskje ikke så bra her i Norge, men det er ingen toll eller mva. på bøker fra utlandet. Vi anbefaler amazon.com/amazon.co.uk. Som nevnt lenger oppe i artikkelen kan man også kjøpe bøker elektronisk på f.eks. iPad.

Noen forslag fra oss;

Golf is not a game of perfect (Bob Rotella)

The timeless swing (Tom Watson)

The big miss - my years coaching Tiger Woods (Hank Haney)

Caddy for life - the Bruce Edwards story

Bli best med mental trening (Erik Bertrand Larsen)

 

 

Trening

Svinganalyse går helt klart under trening, men det er også en rekke andre hjelpemidler som er lettere å bruke.

Siktepinner

Almost Golf eller andre lette treningsballer

Quickhit nett (test i novemberutgaven)

TaylorMade Speedstik

Enkel puttematte

Chippekurv

Rangekort 

Timer på simulator hos klubb eller golfsenter

Protimer

 

Noen ord fra de som kjenner golfmarkedet i Norge er på sin plass. De har tross alt god kunnskap om norske golferes handlevaner. Vi stilte noen spørsmål til Jan Frønsdal hos Bergen Golfsenter/onlinegolf.no. (Vi har også sendt samme spørsmål til noen proshoper og Golfshopen.)

 

Har dere noen utradisjonelle tips til julegaver for golfere?

- Vi har et stort utvalg av varer i både nettbutikk og fysisk butikk. Noen av disse er selvsagt ment for golferen som har alt og egentlig ikke trenger noe. For eksempel Potty putter, golftøfler og golfsportsballer.

Hva forventer dere å selge mye av i år?

- Vi har massevis av produkter som vi forventer skal bli juleslagere i år. Men skal vi trekke fram noe er det vel følgende produkter; TaylorMade R11S driver, Callaway Razr Fit driver, Razr X jernsett, Sun Mountain 4-hjuls tralle, GPS, lasere og Titleist Pro V1 baller. Alle disse selges til sterkt redusert pris framover.

Skjer det at noen ringer eller mailer for å be om hjelp til kjøp av gaver?

- Vi får mye henvendelser fra folk som ønsker kjøpshjelp. Enten til seg selv eller til andre. Golfutstyr kan være kompliserte greier og det er mange som går seg litt vill i begrepsjungelen, da er vi alltid behjelpelig. Det beste er selvfølgelig at man alltid får kjøpt noe som alle parter er fornøyd med.

Er golfere spesielt vanskelig å kjøpe gaver til?

- Generelt så opplever vi at golfere en gruppe som det er ganske enkelt å kjøpe til da det alltid er noe man trenger. Det er nok en utfordring for en ikke-golfer å skulle kjøpe gaver til en golfer. Det kan selvsagt være vanskelig å vite hva man skal kjøpe da man ikke vet forskjell på de forskjellige køllene. På nettsiden vår har våre kunder nå mulighet til å lage ønskeliste som kan sendes til venner og bekjente, dette har vist seg å være meget populært og vi får flere og flere som bruker dette. Vi opplever også at veldig mange har fått konkrete tips på hva de skal kjøpe, selv om de selv ikke aner hva dette er.

 

I vår neste gaveartikkel får dere tips om hva som er hett blant køller, sko, klær og baller. Altså de gavene som kan være litt utfordrende å treffe blink med.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.