Junior Solheim Cup-laget er klart

ESS I ERMET: Lisa Maguire og hennes tvillingsøster Leona regnes som de beste spillerne på årets europeiske Junior Solheim Cup-lag, der ingen norske er med. (Foto: irishgolfdesk.com)

Dessverre blir det ingen norske jenter å finne på årets europeiske lag.

De seneste årene har både Tonje Daffinrud, Lene Krog og Marianne Skarpnord vært med på det europeiske laget i juniorutgaven av Solheim Cup. Dessverre får ingen norske jenter muligheten til å revansjere tapet mot amerikanerne fra 2009, der det endte med 15,5 - 8,5 tap på Aurora Country Club i Illinois. 

 

I år er det de irske tvillingsøstrene Lisa og Leona Maguire som regnes som de sterkeste europeiske kortene i jakten på hevn. Turneringen spilles fra 20. til 21. september på Knightsbrook Hotel Spa & Golf Resort i Trim, Co Meath, Irland.

 

Europas lag består av 12 spillere fra åtte forskjellige land, og spesielt hos Maguire-tvillingene er det knyttet store forventninger til på hjemmebane. Av de seks som automatisk kvalifiserte seg til årets lag er den franske trioen Celine Boutier, Manon Gidalo og Emilie Alonso, alle fra Frankrike også med, samt belgiske Margauz Vanmol som nylig vant British Girls Open. Flere norske jenter var med i denne turneringen, der både Annette Lyche, Maria Tønnessen og Olivia Hüllert ble slått ut i 16-delsfinalen.

 

De seks resterende Solheim Cup-plassene, såkalte "kapteinens valg", gikk til Charley Hull og Lauren Taylor fra England, waliseren Amy Boulden, Emma Nilsson fra Sverige, Spanias Luna Sabrón og Antonia Scherer fra Tyskland.

 

PING Junior Solheim Cup har blitt arrangert fem ganger siden oppstart i 2002. USA har vunnet turneringen tre ganger, mens Europa står med to seire.

 

(Pressemelding)



Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.